Setembre 9, 2021
Per CGT Ambulancias
205 vistes


El passat dia 3 vam assistir a la reunió que van convocar Tècnics en Lluita i Salvem les Ambulàncies per debatre la proposició de llei presentada per la CUP sobre la INTERNALITZACIÓ DEL TRANSPORT SANITARI. També hem assistit a la reunió convocada per la CUP al Parlament de Catalunya el dia 7 per presentar la proposició de llei.

Des de la coordinadora de la CGT volem donar tot el nostre suport a les accions que es volen portar a terme des de les plataformes per aconseguir l’aprovació de la proposició de llei per la tan merescuda i necessària internalització de les ambulàncies a l’empresa pública SEM.

Com no pot ser d’altra forma, POSAREM TOTS ELS MITJANS NECESSARIS, tenint en compte la força que ens dona l’històric de mobilitzacions i reivindicacions de CGT en favor de la classe treballadora, i enfront de la connivència entre el sistema i les empreses “buitre”, perquè aquesta internalització es porti a terme per part de l’administració catalana. Aquesta és l’única opció, al nostre entendre, d’aconseguir unes condicions laborals i de prevenció dignes per a les treballadores i treballadors, així com un servei just i de qualitat per a les usuàries i usuaris.

Creiem fermament que la internalització és l’única via d’equiparació de les condicions laborals amb el conveni SEM. No podem obviar, que l’equiparació del conveni autonòmic que defensen alguns sindicats potser ENTRARIA EN CONFLICTE amb les matèries reservades del conveni estatal. I per tant, qualsevol empresa que no té contracte amb la Generalitat podria denunciar-lo i revocar-lo, esfumant-se la tan anhelada equiparació.

El Heraldo Sanitario

També s’ha de tenir en compte que l’equiparació progressiva que ens ofereixen alguns, NO ÉS REAL. Ja que aquesta, per arribar a la totalitat de condicions del SEM podria tardar molts anys, i PER AIXÒ L’ANOMENEN “EQUIPARACIÓ PROGRESSIVA”. En canvi, en la internalització, no només es faria directament l’equiparació, sinó que s’eliminarien completament les contractacions en pràctiques i les diferències salarials entre el TTS i el TES. I més, tenint en compte que la contractació acaba a finals d’aquest any 2021, quedant 4 pròrrogues anuals.

Salut.

Per un servei d’ambulàncies 100% públic!!!

#TotSomSEM
Autor font: Cgtambulancias.es