Maig 22, 2021
Per Nord-Estl Libertari
141 vistes


Comunicat de la IAEDEN-Salvem l’Empord脿 sobre la urbanitzaci贸 de la pineda de La Farella, a Llan莽脿 

L’Ajuntament de Llan莽脿 va presentar el mes passat el Pla de Millora Urbana del sector de La Farella, l’煤ltima pineda arran de mar que queda al casc urb脿 de la vila 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Llan莽脿 (Mar d’Amunt, Albera mar铆tima, Alt Empord脿, comtat de Peralada) .- Comunicat de la IAEDEN-Salvem l’Empord脿 sobre la urbanitzaci贸 de la pineda de La Farella, a Llan莽脿 (Mar d’Amunt, Albera mar铆tima, Alt Empord脿, comtat de Peralada): 

L’Ajuntament de Llan莽脿 va presentar el mes passat el Pla de Millora Urbana del sector de La Farella, l’煤ltima pineda arran de mar que queda al casc urb脿 de la vila. Actualment en aquesta illa de bosc rodejada de xalets hi ha dues cases, una d’habitada i una de deshabitada, que es van fer al segle passat i que el Consistori ha proposat catalogar com a Be Cultural d’Inter猫s Local (BCIL). Aquesta catalogaci贸 encara est脿 en tr脿mit at猫s que els seus amos han presentat al路legacions. 

Paral路lel a aquesta catalogaci贸, es proposa que a la pineda d’1,5 hect脿rees es construeixin 4 blocs de pisos de fins a dos plantes d’al莽ada (9,6 metres) i 63 habitatges, 3 habitatges unifamiliars (dos dels quals s贸n els proposats com a BCIL) i un hotel de a primera l铆nia de mar amb un superf铆cie constru茂da de 1144m2 i fins a 9,6m d’al莽ada. Aquestes construccions a part de suposar la tala de bona part de la pineda actual tamb茅 acabaran de consolidar el continu 

urb脿 del municipi i generaran una pantalla constructiva al que avui 茅s la 煤nica platja de Llan莽脿 amb una pineda al darrere, fet caracter铆stic que fa que molta gent li tingui un especial estima, tant dins com fora de la poblaci贸. 

Des d’un punt de vista legal des de la IAEDEN-Salvem l’Empord脿 considerem que la proposta que fa l’Ajuntament 茅s contr脿ria al dret urban铆stic. La f贸rmula que utilitza l’ajuntament van contra el seu propi Pla General d’Ordenaci贸 Urbana (PGOU), que data del 2002 per貌 realment 茅s una c貌pia quasi sencera del redactat l’any 1982. Tant la legislaci贸 actual com reiterades peticions per part d’urbanisme han instat al consistori a actualitzar el seu PGOU per adaptar-se a la nova 

normativa i fer una gesti贸 actualitzada del seu territori, seguint la l铆nia marcada per la legislaci贸 actual de desenvolupament sostenible. Malgrat aquest fet constatat, l’Ajuntament duu quasi 40 anys sense posar al dia el seu planejament i aix貌 fa que des del consistori es busquin mesures contraries al dret urban铆stic per gestionar els seus s貌ls, fent propostes m茅s del segle passat que no d’aquest, projectant la urbanitzaci贸 de l’煤ltima pineda a primera l铆nia de mar del municipi, en comptes d’apostar per la seva conservaci贸 i posada en valor. 

Demanem que l’Ajuntament de Llan莽脿 faci els deures i actualitzi el seu PGOU, apostant per una gesti贸 sostenible del seu municipi com marca la legislaci贸 actual i aposti per la conservaci贸 de al pineda de La Farella com a 煤ltim retall de bosc a primera l铆nia de mar, preservant aix铆 els seus valors naturals i culturals. 

IAEDEN-Salvem l’Empord脿.” 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com