Maig 23, 2022
Per CGT Diputació De BCN
24 vistes

COMUNICAT: CRIDA A PARTICIPAR A LA CONCENTRACIÓ DEL 26 DE MAIG DAVANT DEL PARANIMF DE L’ESCOLA INDUSTRIAL (I MÉS…)

Companyes, companys,

Hem tingut coneixement de la convocatòria feta per les Seccions Sindicals de CCOO i UGT a la Diputació, les quals criden a la nostra plantilla a una concentració de protesta el proper dijous dia 26 a l’Escola Industrial coincidint amb la celebració del Ple corporatiu del mes de maig. De fet, vam tenir coneixement de la intenció de realitzar aquesta convocatòria ja la setmana passada, en la qual se’ns va traslladar telefònicament la petició a la CGT d’adhesió a la mateixa.

Com sabeu, des de la CGT mantenim fortes discrepàncies amb l’actual majoria sindical a la Diputació, especialment pel fet que a iniciativa seva se’ns manté encara exclosos de la Mesa General de Negociació de matèries comunes, circumstància per la qual a dia d’avui restem pendents d’una sol·licitud de recurs de cassació al Tribunal Suprem per vulneració de drets fonamentals. El fet de pretendre marginar la CGT del dret a la negociació col·lectiva a la Diputació (actuant en contra d’aquest dret als tribunals, com fan CCOO i UGT, juntament amb la pròpia empresa), i alhora recórrer a la CGT quan es pretén pressionar l’equip de govern de la Diba pels desencontres d’aquesta amb l’oligopoli bisindical en seu negociadora, o per l’incompliment dels acords subscrits, ens sembla que és una actitud que –com a mínim—es pot qualificar de profundament deshonesta.

També hem discrepat i discrepem de l’agenda negociadora i reivindicativa que han mantingut aquests sindicats durant el darrer mandat (i abans) en matèries tan sensibles com la de l’estabilització del personal interí en abús de temporalitat, i no oblidem pas, ni volem oblidar, el seu suport actiu al Decretazo impulsat pel Ministre Iceta al mes de juliol de l’any passat, el qual enviava a totes les interines abusades a la trinxadora a fer concursos-oposició de resolució incerta. Si a dia d’avui tenim un escenari diferent en relació a aquesta matèria i la possibilitat (que per nosaltres tampoc no és la solució òptima) d’una estabilització via concurs de mèrits per a la majoria és gràcies a la lluita de la CGT, el sindicalisme alternatiu i les plataformes i col·lectius d’interines i temporals en frau de llei, cosa que no ens cansarem mai de recordar. No pas gràcies a CCOO i UGT, que no han mogut ni un sol dit per a fer-ho possible, tot i que ara es vulguin posar medalles.

Tanmateix, des de la nostra Secció Sindical hem decidit adherir-nos a aquesta convocatòria de concentració, atès que considerem que les reivindicacions que la motiven també són nostres i les compartim, ja que van en la línia de defensar els drets de la nostra plantilla. Estem més que fartes que la Corporació es desentengui del compliment dels acords de la negociació col·lectiva (com la Carrera Professional, les despeses de connectivitat durant el període de confinament obligatori, etc), ens retalli drets que estaven més que consolidats i en la negociació dels quals en el seu moment hi va participar la CGT (com els incentius a la jubilació anticipada), o ens imposi criteris arbitraris en relació a l’organització del treball, la jornada i les nostres opcions de flexibilitat horària i de conciliació, com ha fet tot aprofitant l’aplicació del teletreball, alhora que es nega a contemplar cap mena de compensació per les despeses econòmiques derivades d’aquesta modalitat de treball.

Per tot això i més, considerem que cal una resposta el màxim d’unitària possible i, en conseqüència, CRIDEM A LA NOSTRA AFILIACIÓ I A TOTA LA PLANTILLA A PARTICIPAR A LA CONCENTRACIÓ EL DIJOUS 26 DE MAIG A LES 11.30H DAVANT DEL PARANIMF DE L’ESCOLA INDUSTRIAL.

Aprofitem aquest correu per a recordar-vos també dues altres cites importants:

Demà dimarts 24, a les 12h, hem convocat Assemblea de treballadors i treballadores a la Bonnemaison per a informar sobre l’acord de la MGN de personal funcionari respecte els criteris per a les bases de les convocatòries del procés extraordinari d’estabilització de personal interí. Fem una crida a participar-hi a tot el personal interí de tots els recintes i centres de treball, i a tota l’afiliació de la CGT a la Diputació, atès que en la mateixa decidirem també sobre l’adhesió o no de la CGT a aquest acord. Teniu en el següent enllaç la nota que vam difondre el divendres amb els detalls sobre aquesta Assemblea: https://bit.ly/3GdTtf0. Durant els propers dies enviarem a tothom un comunicat explicatiu, i farem constar també en el mateix la nostra valoració al respecte. 

Divendres 27, donem suport a la convocatòria de roda de premsa i concentració posterior realitzada per la Plataforma d’Interines de Catalunya (PIC) i diversos sindicats, entre ells la CGT. La roda de premsa tindrà lloc a les 17.15h a la Casa del Mar, i en aquesta es tractarà sobre les darreres qüestions prejudicials elevades al TJUE des del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 17 de Barcelona relatives a la sanció de l’abús de temporalitat, i a l’actualitat de l’aplicació de la Llei 20/2021 a les diferents administracions. En acabat, es realitzarà una concentració de protesta de personal interí de les diverses plataformes i col·lectius a les 18.30h al Paral·lel, a l’alçada del carrer Puig i Xoriguer (davant les Drassanes), en la qual us animem també a participar. Tots els detalls els teniu aquí: https://bit.ly/3wPmrxw; i al cartell que us adjuntem.

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

23 de maig del 2022

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com