Novembre 19, 2021
Per CNT Vall猫s Oriental
219 vistes


  • Demana a la Inspecci贸 de Treball esclarir les causes de l鈥檃ccident mortal del 18 de novembre a Granollers
  • Considera causa directa la precarietat laboral de les reformes laborals i reclama la seva derogaci贸 immediata

CNT denuncia que la sinistralitat laboral segueix creixent despr茅s del darrer accident laboral mortal ocorregut a l鈥檈mpresa de reciclatges del Granollers, Llorens GMR, i apunta com a causa directa les reformes laborals del PSOE i PP.

El 2020 va ser el pitjor any de la d猫cada en sinistralitat laboral a Catalunya, amb un total de 79 v铆ctimes mortals en accidents laborals; de les quals 2 en el sector de l鈥檃gricultura, 23 en la ind煤stria, 16 en la construcci贸 i 38 en el sector dels serveis. Al Vall猫s Oriental es van succeir fins a 10 accidents laborals mortals el 2020.

Precisament 茅s significatiu que el sector amb major volum d鈥檃ccidents laborals mortals sigui el sector serveis, el m茅s castigat per les conseq眉猫ncies de les reformes laborals del PSOE el 2010 i del PP el 2012. En aquest sentit la CNT del Vall猫s Oriental recorda que la precarietat laboral t茅 relaci贸 directa en les causes de la sinistralitat laboral, on sovint la temporalitat, la subcontractaci贸 i la manca d鈥檌nversi贸 empresarial en formaci贸 i informaci贸 del personal m茅s precari o la manca d鈥檜na coordinaci贸 d鈥檃ctivitats preventives efica莽 provoca mancances en seguretat als llocs de treball que lamentablement tenen conseq眉猫ncies tr脿giques.

El darrer cas a la comarca va tenir lloc el dijous 18 de novembre a l鈥檈mpresa Llorens GMR de Granollers, en el seu centre de treball situat al Pol铆gon Industrial de la Font del R脿dium, quan un treballador de 38 anys va quedar atrapat per una premsa met脿l路lica de grans dimensions. Segons les dades de l鈥橭bservatori del Treball i el Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, el mes de setembre de 2021 ja acumula 5 accidents laborals a la comarca i un total de 50 a Catalunya.

El sindicat, en la seva campanya permanent contra la sinistralitat laboral, s鈥檋a personat davant la Inspecci贸 de Treball reclamar que s鈥檈sclareixin les causes de l鈥檃ccident laboral mortal, i reclama la derogaci贸 de les darreres reformes laborals que han aconseguit implantar la precarietat laboral als centres de treball.
Autor font: Granollers.cnt.es