Novembre 19, 2021
Per CNT Vallès Oriental
227 vistes
  • Demana a la Inspecció de Treball esclarir les causes de l’accident mortal del 18 de novembre a Granollers
  • Considera causa directa la precarietat laboral de les reformes laborals i reclama la seva derogació immediata

CNT denuncia que la sinistralitat laboral segueix creixent després del darrer accident laboral mortal ocorregut a l’empresa de reciclatges del Granollers, Llorens GMR, i apunta com a causa directa les reformes laborals del PSOE i PP.

El 2020 va ser el pitjor any de la dècada en sinistralitat laboral a Catalunya, amb un total de 79 víctimes mortals en accidents laborals; de les quals 2 en el sector de l’agricultura, 23 en la indústria, 16 en la construcció i 38 en el sector dels serveis. Al Vallès Oriental es van succeir fins a 10 accidents laborals mortals el 2020.

Precisament és significatiu que el sector amb major volum d’accidents laborals mortals sigui el sector serveis, el més castigat per les conseqüències de les reformes laborals del PSOE el 2010 i del PP el 2012. En aquest sentit la CNT del Vallès Oriental recorda que la precarietat laboral té relació directa en les causes de la sinistralitat laboral, on sovint la temporalitat, la subcontractació i la manca d’inversió empresarial en formació i informació del personal més precari o la manca d’una coordinació d’activitats preventives eficaç provoca mancances en seguretat als llocs de treball que lamentablement tenen conseqüències tràgiques.

El darrer cas a la comarca va tenir lloc el dijous 18 de novembre a l’empresa Llorens GMR de Granollers, en el seu centre de treball situat al Polígon Industrial de la Font del Ràdium, quan un treballador de 38 anys va quedar atrapat per una premsa metàl·lica de grans dimensions. Segons les dades de l’Observatori del Treball i el Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, el mes de setembre de 2021 ja acumula 5 accidents laborals a la comarca i un total de 50 a Catalunya.

El sindicat, en la seva campanya permanent contra la sinistralitat laboral, s’ha personat davant la Inspecció de Treball reclamar que s’esclareixin les causes de l’accident laboral mortal, i reclama la derogació de les darreres reformes laborals que han aconseguit implantar la precarietat laboral als centres de treball.
Autor font: Granollers.cnt.es