Juliol 21, 2021
Per Nord-Estl Libertari
370 vistes
Citen a declarar una veïna de Palafrugell de 70 anys investigada per incitar l'odi contra un guàrdia civil

Citen a declarar una veïna de Palafrugell de 70 anys investigada per incitar l’odi contra un guàrdia civil 

El dimarts 27 de juliol a les 10 del matí s’ha convocat una concentració davant dels jutjats de la Bisbal d’Empordà per donar suport a una veïna de Palafrugell de 70 anys investigada per incitar l’odi contra un guàrdia civil 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 21/07/2021.- Llegim a Llibertat.Cat que dimarts 27 de juliol a les 10 del matí s’ha convocat una concentració davant dels jutjats de la Bisbal d’Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) per donar suport a una veïna de Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona), de 70 anys, investigada per incitar l’odi contra un guàrdia civil.  

Mariona Reig és una mestra jubilada amb mobilitat reduïda i el seu nom apareix en una causa que porta un jutjat Tortosa (Baix Ebre), i on hi ha sis persones més encausades. Se l’investiga per haver fer un comentari a xarxes socials contra un agent de la Guàrdia Civil que va participar a les càrregues de l’1-O. 

L’origen de la causa és una foto d’un guàrdia civil que es va difondre per xarxes socials després del referèndum de l’U d’Octubre. Se l’identificava com un dels agents que havien pres part a les càrregues policials que hi va haver a Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i Roquetes (Baix Ebre) durant l’1-O. 

El guàrdia civil va denunciar la difusió de la imatge, i els comentaris que l’acompanyaven, i això va desembocar en una causa que té més de 1.000 folis. El Jutjat d’Instrucció Número 3 de Tortosa ha acabat investigant set persones d’arreu de Catalunya –entre elles, la mestra de Palafrugell– i les ha encausades per un delicte d’incitació a l’odi. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com