Juliol 29, 2021
Per Nord-Estl Libertari
237 vistes


Cinc resid猫ncies de la Regi贸 Sanit脿ria de Girona tenen brots de covid-19 

99 centres estan lliures d’infeccions i 8 m茅s tenen casos sota control 

L’Hospital de Blanes anul路la l’activitat quir煤rgica pels elevats ingressos de covid-19. La mesura entrar脿 en vigor dilluns vinent 

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro se suma al toc de queda per petici贸 expressa del municipi 

L’alcalde, Maurici Jim茅nez, vol evitar aix铆 un “efecte crida” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 28/07/2021.- Llegim al portal El Geri贸 Digital que un total de 163 centres residencials de serveis socials al Principat de Catalunya tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. En concret, hi ha 122 centres de gent gran; 23 centres per a persones amb discapacitat; 4 centres de salut mental i 14 en altres recursos residencials, com centres d’inf脿ncia, per persones en risc d’exclusi贸 i d’altres. 

Hi ha 783 residents que s贸n casos confirmats de covid-19 (un 1,4% del total). La gran majoria s贸n asimptom脿tiques o tenen s铆mptomes lleus de coronavirus-19. Tot i aix铆, 63  persones estan hospitalitzades i n’hi ha 1 a la UCI. 

Pel que fa a professionals, 639 han donat positiu (1,4% del total), 4 han estat ingressats a l’hospital i 1 茅s a la UCI. 

Al llarg de la darrera setmana (del 18/07 al 24/07) hi ha hagut 30 defuncions de residents per covid19. Segons la tipologia del centre, a les resid猫ncies de gent gran, hi ha 630 casos actius (1,3% dels residents) en 122 resid猫ncies. 

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 117 casos actius entre els residents (1,8% del total) en 23  resid猫ncies. Als centres residencials de persones amb problem脿tica social derivada de salut mental, hi ha 7 casos actius de residents (0,6% del total) en 4 resid猫ncies. 

Brots a les resid猫ncies de la Regi贸 Sanit脿ria Gironina 

Segons dades del Departament de Salut, la Regi贸 Sanit脿ria de Girona presenta un total de 99 resid猫ncies en verd (sense casos covid entre els seus usuaris), 5 en codi vermell (amb casos actius de covid-19, aparici贸 de nous casos i brot en investigaci贸) i 8 en taronja (presenten casos positius per貌 el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectoritzaci贸 i a茂llament d’espais de la resid猫ncia). 

L’Hospital de Blanes anul路la l’activitat quir煤rgica pels elevats ingressos de covid-19 

A causa de la pressi贸 assistencial provocada per la covid-19, l’Hospital de Blanes (la Selva mar铆tima, la Selva, comtat de Girona) anul路la a partir del dilluns 2 d’agost l’activitat quir煤rgica programada que requereix ingr茅s i es mantindr脿 la cirurgia sense ingr茅s i la cirurgia no ajornable (urgent). L’Hospital de Blanes concentra l’activitat quir煤rgica de traumatologia i oftalmologia. 

Pel que fa a l’Hospital de Calella (Alt Maresme, Maresme, comtat de Girona), l’altre centre gestionat per la Corporaci贸 de Salut del Maresme i la Selva, des del 19 de juliol, tamb茅 es mant茅 suspesa l’activitat quir煤rgica programada no urgent i que requereix ingr茅s, donant prioritat als processos oncol貌gics i en general a tota l’activitat no demorable, i tamb茅 continua oberta la unitat de cirurgia sense ingr茅s. 

El principal objectiu d’aquestes mesures 茅s alliberar llits d’hospitalitzaci贸 per poder atendre els pacients afectats per covid-19 i les urg猫ncies no covid-19 que ho requereixin. Aquestes mesures es revisen peri貌dicament i es van adaptant segons l’evoluci贸 de les dades i la situaci贸 de cada centre. 

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro se suma al toc de queda per petici贸 expressa del municipi 

La portaveu del Govern de la generalitat, Patr铆cia Plaja, ha assegurat aquest mat铆 que la localitat de Castell-Platja d’Aro (Vall d’Aro, Baix Empord脿, comtat de Girona) s’ha incl貌s a la llista de municipis on s’aplicar脿 el toc de queda a partir d’aquesta matinada, despr茅s que el Tribunal Superior de Just铆cia (TSJC) hagi avalat prorrogar la mesura una setmana m茅s, fins al 6 d’agost. D’aquesta manera, un total de 163 municipis del Principat de Catalunya quedaran afectats pel confinament nocturn. 

La petici贸, feta per part de l’alcalde del municipi, Maurici Jim茅nez, assegura que d’aquesta manera es vol evitar generar un “efecte crida”. 

Les localitats de les comarques gironines afectades per aquesta mesura s贸n: Blanes, Calonge i Sant Antoni, Cass脿 de la Selva, Celr脿 

Figueres, Girona, la Bisbal d’Empord脿, Llagostera, Lloret de Mar, Ma莽anet de la Selva, Palafrugell, Palam贸s, Sant Feliu de Gu铆xols, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d’Aro, Sarri脿 de Ter, Tossa de Mar, Torroella de Montgr铆, Vidreres i Castell-Platja d’Aro. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com