Octubre 18, 2021
Per CGT Diputació De BCN
341 vistes


CGT I LA RESTA D’ORGANITZACIONS DEL SINDICALISME COMBATIU CONVOQUEM VAGA AL SECTOR PÚBLIC DE CATALUNYA EL PROPER 28 D’OCTUBRE

Companyes, companys,

Us informem que després dels diferents processos assemblearis duts a terme durant les darreres setmanes, i a demanda del conjunt de plataformes i col·lectius d’interines i temporals que participen en l’espai de coordinació que compartim a nivell de Catalunya, s’ha convocat una VAGA DE 24H AL SECTOR PÚBLIC en l’àmbit de tot el territori de la Comunitat Autònoma PEL PROPER DIA 28 D’OCTUBRE.

Cridem conjuntament a secundar aquesta vaga totes les organitzacions de la Taula Sindical de Catalunya, en concret: Confederació General del Treball de Catalunya (CGT), Confederació Nacional del Treball – Regional de Catalunya i Balears (CNT), Sindicat de Comissions de Base (Co.Bas), Coordinadora Obrera Sindical (COS), Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Solidaritat Obrera (SO). Aquesta jornada de vaga a Catalunya coincidirà també amb una convocatòria de vaga el mateix dia al conjunt de l’Estat per part d’organitzacions del sindicalisme combatiu, i d’altres convocatòries a nivell autonòmic com, per exemple, a Andalusia, en la qual també hi participa la CGT (https://bit.ly/3DQO6jt).

Els motius de la convocatòria tenen molt a veure, i especialment, amb la nostra oposició a la convalidació el passat mes de juliol de l’anomenat “Icetazo” (“Reial Decret-llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública”), i l’actual tramitació parlamentària en curs del mateix com a projecte de llei, per a la presentació d’esmenes per part dels diferents grups polítics. Tenen a veure, per tant, amb la reivindicació que, com sabeu, portem temps sostenint, d’ESTABILITAT LABORAL PER A TOT EL PERSONAL PRECARI DE LES ADMINISTRACIONS I DEL SECTOR PÚBLIC QUE ES TROBA EN ABÚS DE TEMPORALITAT.

Més enllà d’això, el detall de tots els motius i les reivindicacions que impulsen aquesta vaga els teniu exposats en l’escrit de comunicació que vam registrar a la Diputació divendres passat, 15 d’octubre: https://bit.ly/3javNO9 I també en el comunicat unitari subscrit per totes les organitzacions convocants, que podeu descarregar aquí: https://bit.ly/3FR5E0w

La convocatòria de vaga afecta, dins l’àmbit de la Diputació de Barcelona, a TOTA LA PLANTILLA de la mateixa, i des de la nostra Secció Sindical fem una crida a SECUNDAR-LA MASSIVAMENT, no només al personal interí que pot veure afectada la seva continuïtat laboral a causa de l’”Icetazo”, sinó també a tota la resta de companys i companyes, tant funcionàries com laborals, ja que el que hi ha en joc en el procés legislatiu que actualment hi ha en marxa al Congrés és EL FUTUR DELS SERVEIS PÚBLICS al nostre país. És a dir, la garantia de la provisió d’un serveis públics dignes i de qualitat per a tothom.

Podeu descarregar-vos ELS CARTELLS I ELS MATERIALS per a difondre la convocatòria de vaga des d’aquest enllaç: https://bit.ly/3DKOrUx Guardeu-vos-el, perquè properament anirem penjant-hi més materials. Us animem a fer-los córrer per xarxes, entre les companyes, als centres de treball, al barri o al poble, a l’escola de la canalla, a la biblioteca, per tots els mitjans que considereu, per tal que no hi hagi ningú que no estigui assabentat que el dia 28 d’octubre hi ha una crida a fer vaga.

S’estan preparant diferents mobilitzacions arreu del territori durant la jornada de vaga. A Barcelona, concretament, un piquet central unitari al matí, i manifestació posterior que previsiblement començarà a la plaça d’Urquinaona. Durant els propers dies us n’informarem amb més detall de tot plegat. Hem de ser moltes al carrer el dia 28 i fer-nos sentir, per a que li quedi clar a tothom allò que fa tant de temps que venim reclamant per al personal interí abusat: Que NO VOLEM PRIVILEGIS, VOLEM JUSTÍCIA! Demostrem un cop més la nostra força col·lectiva –tal com vam fer recentment a LA MULTITUDINÀRIA MANIFESTACIÓ DEL 2 D’OCTUBRE a Barcelona– i, entre totes, l’aconseguirem.

El moment és ara, ARA O MAI, perquè un cop conclòs el procés legislatiu, i si el resultat final d’aquest no s’ajusta a les nostres demandes, tota la lluita que hem estat duent a terme aquests darrers anys pel reconeixement del caràcter fix de les relacions laborals en abús de temporalitat molt probablement no haurà servit per a res. Sindicats combatius, plataformes i col·lectius d’interines i temporals de totes les administracions, treballadors i treballadores del sector públic en general, ANEM A LA VAGA I SORTIM A MOBILITZAR-NOS tots junts, perquè JUNTES SOM FORTES.

Contra l’abús de temporalitat. En defensa dels serveis públics. Cap interina al carrer!

EL 28 D’OCTUBRE ANEM A LA VAGA!

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

18 d’octubre del 2021

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com