Octubre 19, 2022
Per Direta
1,094 vistes

Sorpresa i desconcert entre els executius dels majors fons d’inversió del món que s’apleguen a Fira de Barcelona. Centenars de manifestants al crit de “mafiosos” i “especuladors” han entrat al pavelló principal de la cimera The District per una porta lateral, esquivant així el macrodispositiu de furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos que havien bloquejat amb tanques i cordons policials totes les portes d’accés principals ubicades a l’avinguda de Maria Cristina.

“Que vingui aquí el representant de Blackstone-Anticipa a negociar amb nosaltres, a veure si s’atreveix a mirar-nos a la cara, cobard”, diu una de les afectades per l’empresa Anticipa, empresa que representa els interessos del fons d’inversió Blackstone a l’Estat espanyol. La gentada concentrada dins del recinte l’ovaciona, mentre els representants de les immobiliàries es miren l’escena atònits.

“Hem de fer obligatori el lloguer social a totes les famílies vulnerables”, diu una altra de les manifestants megàfon en mà en referència a les administracions públiques. “Que no ens enganyin i no ens amenacin. No tenim por i anem a per totes. L’habitatge és un dret social”, rebla amb vehemència una dona.

A partir de les deu del matí la manifestació ha avançat per l’interior de la Fira de Barcelona fins aconseguir, després de moltes empentes amb el servei privat de seguretat, ocupar el “Main Auditorium” on a les 12h és previst que es faci la inauguració oficial de l’esdeveniment a càrrec del primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Jaume Collboni.

Les afectades per l’especulació immobiliària prenen la paraula dins la Fira de Barcelona |Victor Serri

Un dispositiu de paisà dels Mossos d’Esquadra ha dialogat amb les manifestants i les ha amenaçat amb un desallotjament policial forçós si no abandonen el recinte voluntàriament. Les activistes han decidit quedar-s’hi amb l’objectiu d’aconseguir la cancel·lació de l’esdeveniment. Pocs minuts més tard els antiavalots s’han desplegat a l’interior de la Fira de Barcelona.
Autor font: Directa.cat