Gener 11, 2022
Per Nord-Estl Libertari
376 vistes

CCOO denuncia que l’empresa FCC Medio Ambiente, substitueix a les persones treballadores en vaga de Salt i porta esquirols d’altres municipis a on l’empresa té contractes de neteja viari 

Aquesta actuació, no només vulnera de forma flagrant el dret de vaga, sinó que l’empresa està utilitzant als treballadors i treballadores pagats per la ciutadania d’altres ciutats i municipis, per atacar els drets dels companys que companyes de Salt 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès) 11/01/2022.- Llegim a CCOO.CAT Notícies  

[https://www.ccoo.cat/noticies/ccoo-denuncia-que-lempresa-fcc-medi-ambient-substitueix-a-les-persones-treballadores-en-vaga-de-salt-i-porta-esquirols-daltres-municipis-a-on-lempresa-te-contractes-de-neteja-viari/] que CCOO denuncia que l’empresa FCC Medio Ambiente, substitueix a les persones treballadores en vaga de Salt i porta esquirols d’altres municipis a on l’empresa té contractes de neteja viari. 

La plantilla del servei de neteja de Salt, en defensa d’un conveni digne pels propers anys, està en vaga indefinida des del 25 de desembre i l’empresa, lluny d’afavorir un ambient que faciliti  l’acord, ha decidit començar a portar personal per substituir els vaguistes des d’altres municipis i ciutats de Catalunya. 

Aquesta actuació, no només vulnera de forma flagrant el dret de vaga, sinó que l’empresa està utilitzant als treballadors i treballadores pagats per la ciutadania d’altres ciutats i municipis, per atacar els drets dels companys que companyes de Salt. 

CCOO no permetrem la vulneració del dret de vaga i farem efectives les accions legals i davant la inspecció de treball. Així mateix, recordem a l’empresa, que els treballadors i treballadores de neteja que porten a fer esquirolatge, formen part de contractes administratives d’altres municipis, que tot i estar operades per FCC, estan essent pagats amb pressupostos d’altres municipis. 

Ens trobem davant d’unes actuacions molt greus per part de l’empresa, amb el consentiment per part de l’ajuntament. 

CCOO, com sempre, està disposada a negociar tantes hores com facin falta per resoldre el conflicte, però, l’actitud emprada per l’empresa en connivència de l’Ajuntament la considerem intolerable, doncs trenca els principis per poder negociar i buscar solucions al conflicte. 

És en aquest sentit que exigim a l’empresa que cessi immediatament en aquestes pràctiques i els emplacem a establir una negociació real i efectiva, en la que es vegin intencions d’acabar amb l’actual situació. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com