Desembre 1, 2022
Per Nord-Estl Libertari
297 vistes

Catalunya Nord podria tenir talls elèctrics si l’hivern és fred 

El Govern francès enviarà una circular als prefectes per establir la manera de fer els talls   

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) 01/12/2022.- Llegim a VilaWeb, notícia que també porta el diari rossellonès L’Indépendant, que el Govern francès ha revelat el pla per a fer talls elèctrics si hi ha manca de subministrament aquest hivern, que afectarien de forma rotatòria alguns territoris en les hores punta de consum. Ara l’Executiu francès enviarà una circular als prefectes per a establir la manera com es realitzaran els talls. 

No estem anunciant que hi haurà talls“, ha assegurat el portaveu del Govern francès, Olivier Véran, en declaracions al canal televisiu BFM, sinó que es preparen per si hi ha “situacions de tensió en el subministrament elèctric“. El portaveu governamental francès ha vinculat la possibilitat de fer talls a l’evolució de la meteorologia: “Si tenim un gener particularment fred, no podem excloure els talls”

La causa és que ara com ara vint dels cinquanta-sis reactors nuclears de l’Estat francès es troben aturats per diversos problemes, com ara la corrosió en els sistemes de refrigeració en diverses centrals nuclears, i ja s’ha anunciat que haurà d’importar electricitat dels estats veïns, quan habitualment era l’Estat francès el que exportava. 

Els talls s’estendrien per un màxim de dues hores, únicament durant les hores amb més consum (de 8.00 a 13.00 i de 18.00 a 20.00). Atès que certs serveis i infrastructures crítiques estarien protegits (com hospitals, casernes de bombers o de gendarmeria), un 40 % de la població estaria fora de perill perquè comparteix les línies elèctriques prioritàries amb aquestes instal·lacions. Sí que es preveu que tancar durant el matí les escoles que es trobin en les zones afectades. 

Això suposa que els talls podrien afectar un 60% de la població, però mai a tots alhora, sinó que seria en algunes zones. Les zones afectades serien avisades la vigília perquè es poguessin prepara. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com