Novembre 22, 2020
Per CGT Diputaci贸 De BCN
312 vistes


VAGA 9-O i 15-O PER UNA EDUCACI脫 P脷BLICA DE QUALITAT I SEGURA

ATUREM ELS CENTRES ARA PER NO HAVER DE TANCAR-LOS DURANT TOT EL CURS!

Benvolguts/des,

Ens adrecem a vosaltres per explicar-vos els motius de la convocat貌ria de vaga de treballadores de centres educatius p煤blics de Catalunya de Bressol a Universitat que hem convocat CGT Ensenyament per als dies 9 i 15 d鈥檕ctubre, juntament amb el Sindicat de Professors de Secund脿ria (aspepc-sps).

Compartim que els i les nostres infants i joves necessiten una educaci贸 100% presencial als centres educatius. M茅s encara despr茅s del temps de confinament que vam patir a finals del curs passat i que va generar un augment de la segregaci贸 escolar causada per la manca d鈥檌nversi贸 per part del Departament d鈥橢ducaci贸 a l鈥檋ora de contractar m茅s professorat per fer suport telem脿tic i de garantir mitjans de connexi贸 per a professorat i alumnat, entre d鈥檃ltres.

Aquest curs, 6 mesos despr茅s de l鈥檃rribada de la Covid a Catalunya, el Departament no ha fet els deures ni ha invertit en els recursos necessaris per poder oferir una educaci贸 100% presencial, de qualitat i segura. En lloc d鈥檃ix貌, s鈥檋a optat per l鈥檌nvent dels 鈥済rup bombolla鈥 com si els i les alumnes no tinguessin contacte entre si fora de l鈥檈scola o l鈥檌nstitut鈥 A molts centres hem hagut de comen莽ar amb 25 o m茅s alumnes a prim脿ria i amb 30 o m茅s a secund脿ria (arribant a 37 a batxillerat), fent impossible la dist脿ncia de seguretat que tant demanen els governs en altres contextos. I als centres a on s铆 s鈥檋a pogut reduir la r脿tio a 20, la manca d鈥檌ncrement de plantilles ha for莽at a desmuntar desdoblaments, refor莽os i en definitiva, els ja insuficients recursos d鈥檃tenci贸 a la diversitat i a les necessitats educatives especials. A m茅s, la manca de noves contractacions de docents i la reassignaci贸 for莽ada dels existents en mat猫ries de les quals no en s贸n especialistes, confirma la poca voluntat del Departament en vetllar per la qualitat educativa i el desinter猫s en convertir els centres en quelcom m茅s que un mer aparcament.

En aquestes condicions, no nom茅s no podem atendre al nostre alumnat com mereix, sin贸 que no es donen les condicions de seguretat sanit脿ria com per fer-ho de forma segura i s贸n molt m茅s possibles els contagis amb les conseq眉猫ncies que se鈥檔 poden derivar en forma de malaltia per a alumnat, professorat, fam铆lies i de tancaments de grups i de centres per haver de fer quarantena. A finals de setembre, ja tenim m茅s d鈥檜n miler de grups confinats i la xifra creixer脿 molt m茅s si no prenem mesures per evitar-ho. Ens trobem que en l鈥檃ctual situaci贸 el focus de la pand猫mia est脿 molt centrat en els centres educatius, on l鈥檈squena del professorat carrega amb voluntat i vocaci贸 tota la irresponsabilitat del Departament d鈥橢ducaci贸. 脡s justament per aix貌 que convoquem aquesta vaga. Volem aturar els centres educatius p煤blics els pr貌xims dies 9 i 15 d鈥檕ctubre per exigir els recursos i mesures necess脿ries per no haver d鈥檈star tancant-los al llarg de tot el curs i per poder oferir una educaci贸 de qualitat i amb els mitjans necessaris per protegir la salut de totes i tots.

A m茅s de l鈥檌ncrement de plantilles, reducci贸 de r脿tios, habilitaci贸 d鈥檈spais i materials de protecci贸 suficients i personal sanitari als centres, una de les principals reivindicacions d鈥檃questa VAGA 茅s l鈥檃plicaci贸 immediata d鈥檜n 鈥淧erm铆s retribu茂t no recuperable per a totes les i els treballadors amb menors a c脿rrec seu en situaci贸 d鈥檈spera de resultat de PCR, a茂llament o quarantena.鈥 Recentment, s鈥檋a publicat una nota informativa per facilitar la baixa, nom茅s als i les treballadores p煤bliques, en cas de menors al c脿rrec positius de Covid i altres opcions com el treball telem脿tic en cas de quarantena. No ens conformem amb aix貌: exigim el perm铆s retribu茂t per a TOTES les treballadores (del sector p煤blic i privat) i en qualsevol dels casos que obligui a fer-se c脿rrec del/a menor.

En definitiva, estem lluitant pel dret a l鈥檈ducaci贸 dels i les nostres infants i joves i per minimitzar els riscos per a la salut del conjunt de la comunitat educativa. 脡s per aix貌 que us demanem la vostra comprensi贸 i suport a les vagues convocades (fent difusi贸 i participant de les mobilitzacions).

Els drets a l鈥檈ducaci贸 i a la salut s贸n cosa de totes i tots鈥 Defensem-los entre totes i tots!!

CGT Ensenyament, 1 d鈥檕ctubre del 2020

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article5865
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com