Març 23, 2021
Per Nord-Estl Libertari
1,726 vistes

Càritas titlla d’escàndol els talls de llum a la Font de la Pólvora de Girona i exigeix una solució immediata 

L’entitat reclama que es convoqui la taula de treball 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 23/03/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, Càritas de Girona qualifica d’escàndol la situació que viuen les veïnes i els veïns del barri gironí de la Font de la Pólvora i acusa d’inacció la companyia Endesa.  

L’entitat exigeix una solució immediata a les administracions i que es convoqui la taula de treball, després de “quatre mesos de la resolució del Parlament“. “No s’ha trobat una solució a una greu situació que ja fa 7 anys que dura i que s’ha mantingut tot l’hivern“, assegura en un comunicat.  

L’entitat remarca que les famílies que hi viuen pateixen interrupcions diàries i alerta que “amb aquestes condicions no es poden fer gestions vitals i necessàries“, com escalfar l’habitatge a l’hivern o endollar un ventilador a l’estiu. 

Si l’impacte és greu en les persones adultes, l’afectació s’agreuja especialment en els infants i es fa del tot insostenible“, afirma l’entitat. 

Càritas assegura que la situació suposa una “greu vulneració dels drets humans” i afirma que són un “clar incompliment” de les obligacions que tenen les administracions públiques de vetllar pels drets de les persones i dels infants.  

L’entitat recorda, a més, que la greu situació va ser traslladada pels veïns i per les veïnes al Parlament de Catalunya, que va aprovar una resolució el passat 12 de novembre del 2020, en la que demanava al Govern de la Generalitat de Catalunya la garantia del subministrament, la publicació d’una auditoria sobre l’estat de la xarxa, una taula de treball conjunta al barri i l’inici dels tràmits per denunciar Endesa, però “a data d’avui encara no s’han complert els requeriments del Parlament“. 

L’entitat manté també que l’actuació de la companyia, que “manté una xarxa elèctrica clarament insuficient i obsoleta, és un clar menyspreu per a les famílies del barri i genera una situació de discriminació i d’aïllament“. “Amb independència de les excuses i argumentacions que ofereix la companyia, el cert és que avui moltes persones aniran a dormir altre cop sense llum a casa“, afegeix. 

Càritas exigeix el compliment de “l’obligació” que el subministrament de llum arribi a les famílies del barri amb tota normalitat, i no “excusar-se” en uns “estereotips” que reprodueixen un patró discriminatori. 

Per tot plegat, reclama que es convoqui la taula de treball i que inclogui la presència de la companyia, de les administracions i les famílies afectades. A més, fa una crida perquè es fixi “data urgent” per a la primera reunió per tal que, amb la participació de veïnes i veïns i veïnes, “es faci seguiment i es fixin per escrit els compromisos i deures de les parts, amb un calendari concret d’actuacions“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com