Octubre 22, 2021
Per Nord-Estl Libertari
170 vistes


Necrol貌gica de C谩ndida Mart铆nez Gonz谩lez apareguda en el peri貌dic tolos脿 "Cenit" del 19 de gener de 1988

Necrol貌gica de C谩ndida Mart铆nez Gonz谩lez apareguda en el peri貌dic tolos脿 Cenit del 19 de gener de 1988

El 9 de setembre de 2018 es public脿 que “el 9 de setembre de 1987 mor Lib贸s (Montsempron e Lib贸s) l’anarcosindicalista C谩ndida Mart铆nez“. Ara tenim m茅s dades: El 22 d’octubre de 1908 neix a Covarrubias (Arlanza) l’anarcosindicalista C谩ndida Mart铆nez Gonz谩lez. I va morir el 7 de setembre –algunes fonts citen err貌niament el 9 de setembre– de 1987 Fumel (脪lt e Garona) 

MEM脪RIA PROLET脌RIA DEL NORD-EST 

El 22 d’octubre de 1908 neix a Covarrubias (Arlanza) l’anarcosindicalista C谩ndida Mart铆nez Gonz谩lez 

Militant de la CNT-AIT, despr茅s de la guerra, amb el seu fill Liberto de 18 mesos i la seva mare ja anciana, pass脿 clandestinament la frontera del Pirineu. Pogu茅 reunir-se amb el seu company, que ja havia passat abans la frontera i treballava en l’agricultura, i entre 1940 i 1942 la fam铆lia va estar internada als camps de concentraci贸 de Saint-Fons, Ribesaltes, Manzac i Montelaimar 

C谩ndida Mart铆nez Gonz谩lez: El 22 d’octubre de 1908 neix a Covarrubias (Arlanza, Burgos, Castella la Vella) l’anarcosindicalista C谩ndida Mart铆nez Gonz谩lez. El seu pare es deia Domingo Mart铆nez i la seva mare, Margarita Gonz谩lez.  

A comen莽ament dels anys trenta del segle XX treballava d’infermera a la Cl铆nica 芦La Alianza禄 de Barcelona i militava en la Secci贸 d’Infermeres del Sindicat de Productes Qu铆mics de la Confederaci贸 Nacional del Treball (CNT-AIT).  

En aquest sindicat va con猫ixer el seu futur company, l’anarcosindicalista Pablo Bravo, que havia ajudat les infermeres en l’organitzaci贸 d’una vaga.  

Despr茅s de la guerra, amb el seu fill Liberto de 18 mesos i la seva mare ja anciana, pass脿 clandestinament la frontera del Pirineu. Pogu茅 reunir-se amb el seu company, que ja havia passat abans la frontera i treballava en l’agricultura, i entre 1940 i 1942 la fam铆lia va estar internada als camps de concentraci贸 de Saint-Fons (Metr貌poli de Li贸, 脭v猫rgne-R么no-Arpes, Arpit脿nia), Ribesaltes (Costa Salanquesa, Vall de l’Agl铆, Rossell贸), Manzac (Pu猫i Domat, Auv猫rnhe R貌se Aups, Occit脿nia) i Lo Montelaima (Droma, Auv猫rnhe R貌se Aups, Occit脿nia).  

Posteriorment la parella s’instal路l脿 a Tolosa de Llenguadoc (Alta Garona, Occit脿nia) i a Lib贸s (Montsempron e Lib贸s, Agen茅s, 脪lt e Garona, Guiana,  Gascunya, Occit脿nia), on continuaren militant en la CNT-AIT en l’Exili. i finalment en la Regional Exterior de la CNT-AIT

C谩ndida Mart铆nez Gonz谩lez va morir el 7 de setembre –algunes fonts citen err貌niament el 9 de setembre– de 1987 Fumel (脪lt e Garona Nova, Aquit脿nia, Occit脿nia). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com