Novembre 15, 2021
Per Nord-Estl Libertari
235 vistes


"Stolpersteine" al n煤mero 61 del carrer Fray Luis de Le贸n de Matar贸 on Camil Quintana Bassas va viure

Stolpersteine al n煤mero 61 del carrer Fray Luis de Le贸n de Matar贸 on Camil Quintana Bassas va viure

MEM脪RIA PROLET脌RIA DEL NORD-EST 

El 15 de novembre de 1906 neix a Matar贸 (Baix Maresme) l’anarcosindicalista 

Camil Quintana Bassas

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, cam铆 de l’exili, pass脿 la frontera del Pirineu Oriental i pat铆 els camps de concentraci贸, establerts pel Govern franc猫s presidit pel primer ministre 脡douard Daladier 

Va ser assassinat (芦desinfectat禄) en una cambra de gas el 22 de setembre de 1941 al castell de Hartheim (Alkoven, Alta 脌ustria), on havia estat portat per al seu extermini 

Camil Quintana Bassas: El 15 de novembre de 1906 neix a Matar贸 (Baix Maresme, Maresme) l’anarcosindicalista Camil Quintana Bassas –el segon llinatge tamb茅 citat Basas–.  

Milit脿 en la Confederaci贸 Nacional del Treball (CNT) de Terrassa (Vall猫s Occidental).  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, cam铆 de l’exili, pass脿 la frontera del Pirineu Oriental i pat铆 els camps de concentraci贸, establerts pel Govern franc猫s presidit pel primer ministre 脡douard Daladier. Per sortir-ne en 1940 va ser enrolat en una Companyia de Treballadors Estrangers (CTE) o en un Batall贸 de Marxa i quan l’Ocupaci贸 va caure presoner a mans de les tropes alemanyes i enviat a Magdeburg (Sax貌nia, Alemanya).  

El 6 d’agost de 1940 a ser deportat, sota la matr铆cula 9.601, al camp de concentraci贸 nazi de Mauthausen (Alta 脌ustria, 脌ustria) i destinat al camp auxiliar de Gusen (Alta 脌ustria, 脌ustria).  

Camil Quintana Bassas va ser assassinat (芦desinfectat禄) en una cambra de gas el 22 de setembre de 1941 al castell de Hartheim (Alkoven, Alta 脌ustria, 脌ustria), on havia estat portat per al seu extermini.  

El 20 de setembre de 2020 es va col路locar una stolpersteine al n煤mero 61 del carrer Fray Luis de Le贸n de Matar贸, on va viure. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com