Juny 3, 2021
Per Direta
172 vistes

Tota una comunitat de ve茂nes de Galdar, a l鈥檌lla de Gran Can脿ria, es troba al l铆mit del precipici del desnonament. Aquest 15 de juny un judici determinar脿 la destinaci贸 de vuit de les 28 fam铆lies que s鈥檋an vist abocades a viure sense contracte, v铆ctimes d鈥檜na estafa immobili脿ria, sense recursos ni possibilitat d鈥檃conseguir un altre lloc on viure.

La urbanitzaci贸 de Las Marismas, tal com es relata des del Sindicat d鈥檌nquilines de Gran Can脿ria (SIGC), feia anys que estava abandonada i el passat mes de gener, els seus actuals habitants, 鈥渟upervivents de diversos desnonaments anteriors i amb una situaci贸 econ貌mica i social agreujada per la crisi鈥, van arribar a aquests blocs a trav茅s d鈥檜n 鈥渟uposat promotor d鈥檋abitatges鈥, que els va donar les claus a canvi d鈥檜n avan莽ament de 100 euros per fam铆lia. El promotor va desapar猫ixer i les fam铆lies mai van poder formalitzar cap mena de contracte de lloguer. Segons aquest sindicat, les estafes immobili脿ries d鈥檃quest tipus 鈥渟鈥檋an disparat en aquests temps de pand猫mia鈥.

Les 28 fam铆lies denuncien que CaixaBank les va amena莽ar amb tapiar les seves cases amb totes les seves possessions dins o amb desallotjar-les matinada sense previ av铆s, denuncien des del Sindicat d鈥檌nquilines de Gran Can脿ria

Mesos despr茅s, dues empreses sota control de CaixaBank, Building Center i Coral Homes, van comen莽ar a 鈥渇ustigar a les fam铆lies鈥. Segons el sindicat, aquestes 鈥渟ocietats pantalla es dediquen a especular i funcionen com a fons voltor鈥. El col路lectiu denuncia que les 28 fam铆lies van rebre amenaces d鈥檃questes societats, que estaven disposades a tapiar les seves cases amb totes les seves possessions a dins o fins i tot a desallotjar-les de matinada sense previ av铆s. Com que via de l鈥檃ssetjament no va donar resultat, les societats titulars iniciar la via judicial per deixar al carrer a 70 persones 鈥32 d鈥檈lls, menors鈥 sense cap mena d鈥檃lternativa habitacional, segons el CIGC.

El 15 de juny, les primeres vuit fam铆lies s鈥檈nfrontaran als advocats de CaixaBank als jutjats, sense moltes esperances. 鈥淪i no ho evitem鈥, adverteixen des del sindicat, 鈥渁niran a parar al carrer鈥.

鈥淣o podem permetre que aquestes entitats expulsin de casa a les mateixes fam铆lies que les van rescatar amb els seus impostos鈥, s鈥檃ssenyala des del sindicat, que alhora qualifica el proc茅s de desnonament com un 鈥渁temptat terrorista immobiliari鈥 i exigeix 鈥嬧媞ue CaixaBank s鈥檃ssegui a negociar 鈥渦na soluci贸 per a aquestes fam铆lies鈥. El CIGC demana igualment a les autoritats de l鈥橝juntament de G谩ldar, del Cabildo de Gran Can脿ria i de Govern insular que 鈥渄eixin d鈥檃rrossegar-se davant els poders financers鈥 i que 鈥渘o fugin d鈥檈studi i busquin una alternativa habitacional per a aquestes fam铆lies鈥.

El 15 de juny, les primeres vuit fam铆lies s鈥檈nfrontaran als advocats de CaixaBank en els jutjats sense moltes esperances, ja que no tenen un contracte. 鈥淪i no ho evitem鈥, adverteixen des del sindicat, 鈥渟eran llan莽ades al carrer鈥

De la mateixa manera, el col路lectiu adverteix que sense alternativa habitacional cap d鈥檃questes fam铆lies abandonar脿 volunt脿riament les seves llars: 鈥淓xpulsar per la for莽a m茅s de 70 persones, amb m茅s de 30 menors, seria un crim humanitari que no pensem consentir. Si no s鈥檕fereix una soluci贸 real i digna, intentarem mobilitzar l鈥檕pini贸 p煤blica, tamb茅 a nivell internacional, mobilitzar la poblaci贸 obrera dels nostres barris i, si ens hi obliguen, convocar un piquet anti desnonament per oposar-nos a la possibilitat de llan莽ament. Detinguin aquesta bogeria ara que hi som a temps鈥.

Article publicat originalment a El Salto Diario
Autor font: Directa.cat