Desembre 1, 2020
Per Nord-Estl Libertari
227 vistes
Dos usuaris al pati del Centre Palam贸s Gent Gran. Imatge d'arxiu presa durant la primera onada del coronavirus
                                   Pati del Centre Palam贸s Gent Gran.
Brot de coronavirus-19 al Centre Palam贸s Gent Gran que afecta 47 residents i personal que hi treballa 

La majoria de les persones afectades s贸n asimptom脿tiques o tenen s铆mptomes lleus 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palam贸s (Gavarres mar, Baix Empord脿, comtat de Girona) 01/12/2020.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, un brot de coronavirus-19 al Centre Palam贸s Gent Gran que afecta 47 persones residents i personal que hi treballa al sociosanitari. Els casos de covid-19 es van detectar durant els cribratges peri貌dics que es fan al centre, gestionat pels Serveis de Salut Integrats del Baix Empord脿 (SSIBE). 

El brot al centre de Palam贸s (Gavarres mar, Baix Empord脿, comtat de Girona) es va detectar durant les proves seq眉enciades que es fan cada quinze dies a les treballadores i als treballadors de les resid猫ncies de gent gran. Segons expliquen des del SSIBE, fins ara, quan es detectava algun cas positiu entre la plantilla, solia ser un o dos treballadors. Per貌 la setmana passada hi va haver quinze professionals que van donar positiu per covid-19. 

En aplicaci贸 d’all貌 que estableixen els protocols, el SSIBE va fer un cribratge a les persones pacients i usu脿reis del sociosanitari. I les proves van detectar 32 positius m茅s, repartits entre diferents 脿rees del centre. En concret, s’han infectat nou persones pacients de la unitat de mitja estada polivalent, disset persones de la unitat de llarga estada i sis persones residents. 

Segons informen des del SSIBE, la majoria de les persones afectades pel brot de coronavirus-19 s贸n asimptom脿tics o presenten simptomatologia lleu. S铆 que hi ha alguns casos m茅s greus, per貌 des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empord脿 expliquen que totes aquestes persones pacients tenen patologies pr猫vies (derivades de l’edat o altres malalties). 

Centre de dia tancat i sense visites 

Despr茅s de detectar el brot de coronavirus-19, des del SSIBE s’han implantat diverses mesures al centre. D’entrada, s’han susp猫s les consultes externes. Tamb茅 s’ha tancat temporalment el centre de dia i s’han anul路lat totes les visites a les persones residents. 

A m茅s, internament, tota la tercera planta del centre s’ha destinat a unitat d’a茂llament. Aqu铆 ja s’havien habilitat vint llits per a malalts de covid-19, que ocupaven la meitat de la planta. I el que s’ha fet ara 茅s estendre-ho a la resta de la instal路laci贸. 

En paral路lel, tamb茅 hi ha pacients a qui se’ls mant茅 a茂llats a les habitacions (perqu猫 s贸n contactes de malalts i, tot i que han donat negatiu a la prova, podrien desenvolupar la covid-19 en els propers dies). 

En total, a dia d’avui, al Centre Palam贸s Gent Gran hi ha 43 persones pacients amb coronavirus-19 (dins els quals s’hi troben els 32 del brot detectat la setmana passada). 

Segons informen des del SSIBE, a finals d’aquesta setmana es tornar脿 a fer un cribratge als pacients del Centre Palam贸s Gent Gran. En total, el sociosanitari disposa de 165 places. D’aquestes, 60 llits es troben a la unitat de llarga estada, 40 a la de mitja estada i les 65 restants, a la de resid猫ncia assistida. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com