Desembre 1, 2020
Per Nord-Estl Libertari
46 vistes
Dos usuaris al pati del Centre Palamós Gent Gran. Imatge d'arxiu presa durant la primera onada del coronavirus
                                   Pati del Centre Palamós Gent Gran.
Brot de coronavirus-19 al Centre Palamós Gent Gran que afecta 47 residents i personal que hi treballa 

La majoria de les persones afectades són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona) 01/12/2020.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, un brot de coronavirus-19 al Centre Palamós Gent Gran que afecta 47 persones residents i personal que hi treballa al sociosanitari. Els casos de covid-19 es van detectar durant els cribratges periòdics que es fan al centre, gestionat pels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE). 

El brot al centre de Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona) es va detectar durant les proves seqüenciades que es fan cada quinze dies a les treballadores i als treballadors de les residències de gent gran. Segons expliquen des del SSIBE, fins ara, quan es detectava algun cas positiu entre la plantilla, solia ser un o dos treballadors. Però la setmana passada hi va haver quinze professionals que van donar positiu per covid-19. 

En aplicació d’allò que estableixen els protocols, el SSIBE va fer un cribratge a les persones pacients i usuàreis del sociosanitari. I les proves van detectar 32 positius més, repartits entre diferents àrees del centre. En concret, s’han infectat nou persones pacients de la unitat de mitja estada polivalent, disset persones de la unitat de llarga estada i sis persones residents. 

Segons informen des del SSIBE, la majoria de les persones afectades pel brot de coronavirus-19 són asimptomàtics o presenten simptomatologia lleu. Sí que hi ha alguns casos més greus, però des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà expliquen que totes aquestes persones pacients tenen patologies prèvies (derivades de l’edat o altres malalties). 

Centre de dia tancat i sense visites 

Després de detectar el brot de coronavirus-19, des del SSIBE s’han implantat diverses mesures al centre. D’entrada, s’han suspès les consultes externes. També s’ha tancat temporalment el centre de dia i s’han anul·lat totes les visites a les persones residents. 

A més, internament, tota la tercera planta del centre s’ha destinat a unitat d’aïllament. Aquí ja s’havien habilitat vint llits per a malalts de covid-19, que ocupaven la meitat de la planta. I el que s’ha fet ara és estendre-ho a la resta de la instal·lació. 

En paral·lel, també hi ha pacients a qui se’ls manté aïllats a les habitacions (perquè són contactes de malalts i, tot i que han donat negatiu a la prova, podrien desenvolupar la covid-19 en els propers dies). 

En total, a dia d’avui, al Centre Palamós Gent Gran hi ha 43 persones pacients amb coronavirus-19 (dins els quals s’hi troben els 32 del brot detectat la setmana passada). 

Segons informen des del SSIBE, a finals d’aquesta setmana es tornarà a fer un cribratge als pacients del Centre Palamós Gent Gran. En total, el sociosanitari disposa de 165 places. D’aquestes, 60 llits es troben a la unitat de llarga estada, 40 a la de mitja estada i les 65 restants, a la de residència assistida. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com