Maig 20, 2021
Per Nord-Estl Libertari
156 vistes


Brot amb 36 caos positius per covid-19 a la pres贸 del Puig de les Basses de Figueres 

El CSIF atribueix la situaci贸 al fet de no obligar els presos a fer quarantena despr茅s dels permisos penitenciaris, origen que desmenteix el Departament de Just铆cia de la Generalitat afirmant que 茅s intern 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 20/05/2021.- Hi ha un brot de covid-19 amb 36 casos positius, 34 dels quals corresponen a persones internes, a la pres贸 del Puig de les Basses de Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤). Ho ha denunciat el sindicat CSIF i ho ha confirmat el Departament de Just铆cia de la Generalitat a l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies. Segons el sindicat de presons, la situaci贸 ha obligat a confinar tots els presos del m貌dul 6 a les seves cel路les i atribueix els contagis al fet de no obligar els interns a fer quarantena despr茅s de gaudir de permisos penitenciaris, “tal i com es feia inicialment“. El Departament de Just铆cia, en canvi, creu que l’origen del brot no estaria relacionat amb cap perm铆s i que s’hauria produ茂t a nivell intern. De fet, fonts del Departament de Just铆cia remarquen que cap dels primers casos detectats havia gaudit d’un perm铆s penitenciari. 

Tamb茅 destaquen que el 71% dels interns de la pres贸 de Figueres i prop del 80% dels seus funcionaris estan vacunats i que, en aquests casos, els protocols sanitaris estableixen que no s’han de fer quarantenes ni tampoc proves de forma habitual.  

Els primers casos es van diagnosticar, segons el sindicat, el 15 de maig amb quatre positius entre els interns. Un cop fetes les proves PCR als interns amb qui compartien m貌dul, van aflorar 30 nous positius. A aquestes xifres, s’hi ha d’afegir dos treballadors penitenciaris positius i set m茅s en quarantena per contacte estret. Segons el Departament de Just铆cia, els casos positius estan sense simptomatologia o amb s铆mptomes molt lleus.  

El CSIF reclama a Serveis Penitenciaris que continu茂 aplicant les mesures de prevenci贸 i seguretat per impedir la propagaci贸 de la pand猫mia, que “encara no s’ha acabat“, i recorda “l’obligatorietatque tenen pel que fa a la protecci贸 de reclusos i treballadors“. 




Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com