Agost 22, 2021
Per Nord-Estl Libertari
788 vistes

Botellon de centenars de joves des de Tamariu, al terme de Palafrugell, desplaçat al de Mont-ras i finalment al de Pals  

Problemes per netejar la platja a Blanes 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell/Mont-ras (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 22/08/2021.- El paratge Boet de Tamariu (Palafrugell, Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona), un dels llocs habituals de botellon. Al ser descobert es traslladen a altres indrets de municipi o de veïns. 

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, la Policia Local de Palafrugell i els Mossos d’Esquadra han aconseguit evitar un nou botellon a la zona de l’aparcament de Cap Roig a Calella de Palafrugell. Aquest lloc, però, no va ser el primer que van escollir els centenars de joves que pretenien fer la seva festa particular. Pels volts de quarts de dues de la matinada es van desplaçar al paratge Boet de Tamariu, un dels llocs habituals de botellon. En veure’ls, els agents els van desallotjar i els joves van agafar els cotxes en direcció a un dels aparcaments del festival de Cap Roig, on la nit de divendres s’hi van concentrar 700 joves bevent i fent festa. Com que ja estaven advertits, els Mossos els van seguir i van impedir que s’instal·lessin en aquest espai. 

Els joves, però, no van desistir i van decidir anar a la urbanització Can Burjats de Mont-ras (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona). En terme municipal veí la Policia Local de Palafrugell no pot actuar i han de ser els Mossos qui eviti que es faci el botellon. Centenars de participants van intentar fer la festa al final del carrer de la Font del Rei, que acaba en una zona boscosa on hi caben els vehicles que fan servir per posar música mentre beuen alcohol. Els Mossos, però, també van arribar a temps per evitar la concentració i les i els joves van marxar cap al terme de Pals (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona), pels volts de quarts de tres de la matinada.  

Clients d’un local d’oci en concret 

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer (ERC), lamenta l’actitud d’aquests joves i assenyala que la gran majoria són clients d’un local d’oci en concret de la localitat que, quan tanca a la una, fa que els joves es desplacin a aquests indrets per seguir la festa. “A nosaltres ens sap greu que vagin a d’altres localitats veïnes que són més petites i que no tenen policia local“, lamenta Piferrer. Per això, explica Piferrer, sempre que detecten que hi poden haver botellons actuen coordinadament amb municipis com Mont-ras. 

Problemes per netejar la platja a Blanes 

D’altra banda, a Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) no hi ha hagut cap incident destacable més enllà dels problemes que han tingut per netejar les platges. De fet, un dels tractors que s’ocupa d’aquesta feina va haver de demanar ajuda a la Policia Local que va acabar denunciant un dels joves que estava a la zona i que va oferir resistència i impedia que es pogués netejar amb normalitat. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: Palafrugell 333.79 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies: 42 Casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 14 dies: 67 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 282.93 Taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.18 (l’epidèmia creix si és superior a 1). Mont-ras 165.92 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies: 3 Casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 14 dies: 3 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 178.68 Taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.93 (l’epidèmia creix si és superior a 1), Pals 5.93 (Molt baix) Casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies: 1 Casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 14 dies: 1 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 41.48 Taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.14 (l’epidèmia creix si és superior a 1). Blanes 228.82 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies: 58 Casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 14 dies: 125 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 281.85  

Taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.81 (l’epidèmia creix si és superior a 1). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com