222 vistes


La IAC hem participat a les manifestacions, del dissabte 6 de novembre, a Tarragona i Barcelona que han aplegat milers de persones contra l鈥檈stafa que suposa l鈥檌ncrement del preu de l鈥檈lectricitat en el context de crisi i de deterioraci贸 de les condicions de vida que molta gent pateix. Entre els organitzadors hi havia l鈥橝lian莽a contra la Pobresa Energ猫tica, els sindicats de la Taula Sindical (CGT, CNT, CoBas, COS, IAC i SO), Assemblea de Moviments Socials, col路lectius en defensa del dret a l鈥檋abitatge, casals de joves, organitzacions pol铆tiques i ecologistes.

Les manifestacions han evidenciat el descontentament per l鈥檃l莽a del preu dels subministraments, i han alertat que a l鈥檋ivern aguditzar脿 la situaci贸 de precarietat en la qual es troben milers de fam铆lies, ja que en els mesos m茅s freds el consum energ猫tic s鈥檌ncrementa fins a un 20%.

Els responsables directes s贸n les multinacionals el猫ctriques que segueixen fent negoci amb necessitats b脿siques per viure. Els governs estan cedint davant l鈥檕ligopoli i les mesures proposades per pal路liar la situaci贸 absolutament insuficients.

A Barcelona 9 columnes han marxat des de diferents barris fins al punt de concentraci贸 a la pla莽a Universitat. Els concentrats han iniciat una marxa pel centre de la ciutat, que els ha dut pel carrer de Pelai fins a la pla莽a de Catalunya, Fontanella, Urquinaona, via Laietana, barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera fins arribar a la seu d鈥橢ndesa a Catalunya.

Un cord贸 format per una cinquantena d鈥檃gents de la Brigada M貌bil dels Mossos d鈥橢squadra ha impedit als manifestants arribar fins a les portes de la companyia el猫ctrica, on volien llegir un manifest unitari. Com a alternativa, els concentrats han reculat fins a l鈥橝rc de Triomf, on han fet la lectura.

Segons l鈥橝lian莽a contra la Pobresa Energ猫tica, en l鈥櫭簂tim any, la factura de la llum s鈥檋a incrementat un 44 %, el cost dels combustibles, un 23 %, i la inflaci贸 general ja se situa en m茅s d鈥檜n 5 %, cosa que ha fet apujar tamb茅 el preu dels aliments i d鈥檃ltres productes b脿sics; mentre el cost de la vida no deixa d鈥檃ugmentar, l鈥檃tur continua disparat, els treballs precaris s鈥檈stenen com una taca d鈥檕li, ens condemnen a pensions de mis猫ria, i continuen els desnonaments de fam铆lies que no poden m茅s.

鈥斺斺斺斺斺斺斺斺斺斺斺斺斺

Entrevista al programa Brossa blanca 01 de Boca r脿dio.


Brossa Blanca 4/11/21.
Boca r脿dio, 90.1FM (BCN)
Entrevistem a Koki Gassiot de la IAC per parlar de la manifestaci贸 en contra de la pujada de la llum del proper dissabte 6 de novembre, a les 18h.
Autor font: Iac.cat