Març 11, 2023
Per Nord-Estl Libertari
2,119 vistes

Aturades parcials a la Molina, Espot Esquí i Port Ainé per la vaga de treballadors 

La protesta es fa mentre es negocia el conveni col·lectiu i se celebren els campionats d’snow paralímpic 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Alp (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) 11/03/2023.- Llegim a Regió 7 que es estacions d’esquí de la Molina, Espot Esquí i Port Ainé, del grup FGC, viuen la primera jornada d’aturades parcials per la vaga convocada per la secció sindical dels treballadors. La protesta que s’allargarà tot el cap de setmana i es preveu repetir divendres i el proper cap de setmana, es fa coincidir amb la celebració dels campionats del món d’snow per a persones amb discapacitat a la Molina i també mentre té lloc la negociació del conveni col·lectiu. La vaga manté aturades les instal·lacions dels complexes d’esquí. Des de FGC, la directora d’Organització i Persones, Juliana Vilert, ha criticat la convocatòria de la vaga perquè els increments salarials i la rebaixa de jornada laboral que es demana estan per sobre del “límit legal“. 

José Antonio Rodríguez, secretari del comitè d’empresa de les estacions d’esquí de FGC, ha explicat que porten 13 anys amb el conveni caducat i que fa un any que han donat “confiança” a l’empresa per renovar-lo. Després de 4 mesos de negociacions, al veure que no avança, han decidit convocar la vaga perquè la temporada dels treballadors és estacional i en un mes ja s’haurà acabat. Rodríguez ha afegit que han “aguantat” a rebre totes les propostes de l’empresa i no han convocat la vaga ni per les Festes de Nadal ni a la temporada alta de gener i febrer. Ho han fet, quan hi ha “menys repercussió” davant “l’immobilisme” de FGC. 

Les aturades parcials es fan de les 10 del matí a la 1 de la tarda. Segons Rodríguez, a Espot totes les instal·lacions s’han tancat i a Port Ainé també totes menys la cinta perquè hi ha una persona que no ha volgut fer vaga. El responsable del comitè ha dit que hi ha uns 220 treballadors que reivindiquen les millores salarials i de jornada laboral per un conveni que també afecta les estacions de Vallter 2000, Vall de Núria i Boí Taüll. 

En el cas de Port Ainé, segons el comitè d’empresa, l’afectació pot anar entre 1.000 i 1.300 esquiadors aquest divendres i entre 2.000 i 2.500 esquiadors durant el cap de setmana. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com