Octubre 16, 2021
Per Nord-Estl Libertari
230 vistes


Atac incendiari unionista nocturn a la Bisbal d’Empord脿 

Atac al local de la CUP de la Bisbal amb pintura i foc 

Carles Puig, cap de llista de la CUP a la Bisbal, ha donat m茅s detalls sobre l’atac al local de la formaci贸 de l’esquerra independentista 

Per ara se sap que l’atac incendiari s’ha dut a terme durant la matinada del dijous 14 d’octubre, que coincideix amb l’aniversari de l’afusellament franquista de Lluis Companys nen 1940 

Segons la CUP de la Bisbal l’atac incendiari al local “茅s el feixisme que se sap impune, que el R猫gim alimenta. Per貌 no passaran” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Bisbal d’Empord脿 (Gavarres, Baix Empord脿, comtat de Girona) 16/10/2021.- Segons R脿dio Capital de l’Empord脿 la matinada del dijous 14 d’octubre el local de la CUP a la Bisbal d’Empord脿 (Gavarres, Baix Empord脿, comtat de Girona), al carrer Santa Maria del Puig, ha estat atacat amb pintura i foc. 

D’una banda, han calat foc a una pancarta que reclama l’amnistia a les persones represaliades i que es troba en un balc贸 just a sobre del local. Les flames, per sort, no han causat cap dany greu, doncs all脿 hi viuen ve茂ns. Tanmateix, els elements atacants han llan莽at pintura marron als aparadors del local, tant a l’aparador cultural on ara hi ha una exposici贸 de cer脿mica com a l’entrada. 

Segons Carles Puig, cap de llista de la CUP a la Bisbal d’Empord脿, aquest atac incendiari ha sorpr猫s a tothom de la formaci贸 ja que des de l’any 2015 que van obrir el local no hi havia hagut mai cap problema, ni tan sols despr茅s de l’1-O del 2017, que 茅s fins a dia d’avui el moment de major polaritzaci贸 pol铆tica al territori. Aix铆 mateix, Carles Puig afirma que a la ciutat sempre s’ha respirat un ambient fraternal i s’han respectat les maneres de viure i de pensar dels altres. 

L’atac ha estat de matinada i en una zona sense c脿meres de seguretat, cosa que dificulta la investigaci贸. Tot i aix铆, la formaci贸 agredida ha denunciat els fets davant els Mossos d’Esquadra i estan a l’espera que l’asseguran莽a s’encarregui de pagar la neteja dels vidres. 

Missatge de la CUP de la Bisbal 

En un tweet la CUP de la Bisbal exposa que “aquesta nit han atacat el nostre local amb pintura i han calat foc a la pancarta en favor de les represaliades, posant en perill als ve茂ns. 脡s el feixisme que se sap impune, que el R猫gim alimenta. Per貌 no passaran.” 

Des d’aquesta redacci贸 de Tramuntana Vermella Mail s’ha analitzat la possibilitat que l’atac incendiari unionista de la Bisbal d’Empord脿 correspongui a ments podrides que hagin volgut celebrar la data del 14 d’octubre, aniversari de l’afusellament franquista del President Lluis Companys en 1940 al castell de Montju茂c, a Barcelona.   
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com