Maig 25, 2022
Per Nord-Estl Libertari
70 vistes

Artistes empordanesos cedeixen obres per recaptar fons contra els parcs eòlics marins 

Les peces s’exposaran a la Ciutadella de Roses i es vendran a preus populars 

S’emmarca en la campanya d’accions iniciada fa dues setmanes amb el concert La Mar és Vida, que va aplegar unes 500 persones a l’Escala 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 25/05/2022.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, un total de 27 artistes empordanesos han cedit obres per vendre-les i recaptar fons contra els parcs eòlics projectats al golf de Roses. Les peces s’exposaran a partir d’aquest divendres a la Ciutadella de Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) i l’objectiu és aconseguir finançament per fer accions en contra dels projectes.  

Les obres es vendran a preus populars i per sota del valor real. La iniciativa, organitzada per la IAEDEN – Salvem l’Empordà, el Fòrum l’Escala – Empúries i l’Associació Stop Macro parc eòlic marí, s’emmarca en la campanya d’accions iniciada fa dues setmanes amb el concert La Mar és Vida, que va aplegar unes 500 persones a l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries). 

L’objectiu de les accions és “fer visible l’oposició del territori” contra els macro parcs eòlics marins que es plantegen a la zona del golf de Roses, aturar els projectes i promoure una reflexió crítica al voltant de la transició energètica al Principat de Catalunya.  

L’exposició, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Roses, està coordinada per la pintora Anna Maria Constanseu. A la mostra hi haurà obres de Plaja, Esther Martínez, Mònica Pampin, Leinad, Carles Bros, Pujolràs, Ricard Ansón, Imma de Batlle, Xavier Mallol, Assumpta Planas, Carme Porqueras, Yvonne Leon, Esther Tenedor, Ametlla, Manel Menendez, Toni Becerra, Constanseu, Cruañas, Gall, M. José Alba, Miquel Prat, Belbt, Dolors García, Paki Goikoetxea, Anna García, Neleke i Margarida Geronès. 

L’exposició es podrà visitar els dies 27, 28 i 29 de maig i 3,4, 5 i 6 de juny de les 10:00h a les 14:00h i de les 16:00h a les 20:00h, excepte els divendres en que l’horari serà de tarda. 

Les obres d’art es vendran a preus populars que han estat fixats pels propis artistes i que estan per sota del seu valor real. 

A més, s’ha elaborat un catàleg digital amb les imatges de totes les obres, les seves característiques i el preu de venda. Aquest catàleg es podrà consultar a través del web de la IAEDEN
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com