Maig 7, 2022
Per Nord-Estl Libertari
2,433 vistes

Presentació dels primers Delegats exteriors
📋 Govern del Consell per la República

Recepció oficial a l’oficina del Consell a Brussel·les
Hola, 

T’expliquem que aquest dissabte 7 de maig a l’oficina del Consell a Brussel·les s’ha produït la primera Presentació de Delegats Exteriors.

Encapçalats pel president del Consell per la República, Carles Puigdemont, el vicepresident Toni Comín i de manera telemàtica la consellera responsable d’Acció Internacional, Neus Torbisco, s’han nomenat els 9 primers Delegats exteriors en el marc del desplegament de la Xarxa Diplomàtica. Un projecte que forma part del pla de Govern del Consell i que es va detallar en la roda de premsa de presentació que podeu recuperar aquí.

Coneix els primers 9 Delegats exteriors
Aurora Campo – Tel Aviv
Científica, Doctora en Biologia pel Museu Nacional d’Història Natural de París amb un doctorat Marie Curie. Actualment realitzant un postdoctorat en bioinformàtica amb l’Institut Volcani d’Israel i la Universitat de Califòrnia Davis amb una beca NSF.

Pau Figueras – Londres
Doctor en Física per la Universitat de Barcelona i catedràtic de matemàtiques aplicades i física teòrica a la Queen Mary University of London.

Ignasi Vich – Costa Rica
Activista independentista amb més de 15 anys de presència a Costa Rica. Va ser el primer autoinculpat pel 9N i el van seguir milers de persones. Ha participat activament en l’organització del 9N, l’1-O i altres accions per la llengua i la llibertat. Divulgador del procés català a les facultats de ciències polítiques de diferents universitats americanes.
Thomas Harrington – Nova York
És professor emèrit d’Estudis Hispànics al Trinity College de Hartford (EUA) especialitzat en moviments ibèrics d’identitat nacional i cultura catalana contemporània. A més de la seva tasca acadèmica en estudis hispànics, és un comentarista freqüent de política i cultura a la premsa nord-americana i a diversos mitjans de comunicació en llengua espanyola i catalana.

Mai Santamaria – Dublin
Llicenciada en finances per Chartered Accountant Ireland, Dublin City University i University of Limerick. Llicenciada en traducció i interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Axel Schönberger – Frankfurt
Romanista i catalanista, cofundador de la Zeitschrift für Katalanistik. Traductor de diverses novel·les del català a l’alemany. Guardonat amb el Premi Josep Maria Batista i Roca — Memorial Enric Garriga Trullols per l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (2020). Membre de l’Academia Latinitati Fovendae (Roma).

Adrià Muñoz – Luxemburg
Professional del protocol, diplomàcia i hostaleria a Catalunya, Dubai i Luxemburg. Titulat Universitari en Magisteri de Llengua Estrangera per la Universitat de Girona i Tècnic Especialista Superior en Protocol i Relacions Institucionals per ESPRI.

Carina Portillo – Los Angeles
Productora i antropòloga cultural. La seva carrera s’ha desenvolupat en el camp de la gestió les finances, centrant-se en la gestió econòmica i financera de projectes audiovisuals.

Josefina Bieto – Nova Zelanda
Llicenciada en Ciències Econòmiques i Comercials per la Universitat de Barcelona i doctora per la Universitat de Massey. Va ser directora del pavelló de Nova Zelanda a l’Expo-92 de Sevilla, també ha estat directora de la junta de Transparency International a Nova Zelanda.

“El que iniciem avui és molt important”
En la seva intervenció inicial de presentació, el vicepresident del Consell, Toni Comín ha destacat el perfil acadèmic, científic, empresarial, docent i del món de les finances que tenen el conjunt dels Delegats exteriors nomenats avui i ha augurat que “poden dur a terme una tasca molt rellevant per arribar allà on l’autonomia catalana no pot en l’àmbit internacional”. Alhora, ha afirmat que “el que iniciem avui és molt important” en el pla del Consell d’internacionalització i influència global i ha destacat que se seguirà amb l’estratègia de cercar “llocs estratègics” com ara fora la Unió Europea i ha destacat començar a tenir presència i veu a Nova Zelanda, Nova York o l’Amèrica llatina. A més, ha recordat que en els mesos que venen hi haurà més candidats nomenats amb Delegats Exteriors arreu del món.
“Hem de passar de la resistència a la confrontació si volem fer efectiu el mandat de l’1-O”. Toni Comín, vicepresident del Govern del Consell.
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com