Gener 16, 2023
Per Nord-Estl Libertari
194 vistes

Antonio Gozalbo Gasque

Antonio Gozalbo Gasque

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 16 de gener de 1905 neix a Llucena (Alcalatén, País Valencià) l’anarquista i anarcosindicalista Antonio Gozalbo Gasque –el primer llinatge també citat de diferents maneres (Gonzalbo, Gonzalo, Gonzalvo, Gosalbo i altres– i el segon com Jarque 

S’instal·là a Barcelona, on treballà de paleta i milità en la CNT. Posteriorment passà la frontera del Pirineu Orienta 

Antonio Gozalbo Gasque: El 16 de gener de 1905 neix a Llucena (Alcalatén, País Valencià) l’anarquista i anarcosindicalista Antonio Gozalbo Gasque –el primer llinatge també citat de diferents maneres (Gonzalbo, Gonzalo, Gonzalvo, Gosalbo i altres– i el segon com Jarque.  

S’instal·là a Barcelona, on treballà de paleta i milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT). Posteriorment passà la frontera del Pirineu Orienta. El juliol de 1930 va ser detingut, juntament amb 14 militants de nacionalitat espanyola i l’insubmís francès Noël Morin, a la sortida d’una reunió anarquista celebrada a Vigneux-sur-Seine (Essonnei, llla de França), on es preparava un aixecament revolucionari per l’1 d’agost d’aquell any a la Península, i expulsat de l’Estat francès cap a Bèlgica amb tots els compatriotes.  

L’1 de novembre de 1931 va ser detingut al barri de Collblanc de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès Sud) amb quatre companys (Jesús Berganza Ortiz; Josep Coronas Fuster, que havia estat condemnat a tres anys de presó a l’Estat francès acusat der robatori; el francès Georges Albert Dufroy; i Antoni Montmaneu Estupiñà), sota l’acusació de preparar un atracament a la Caixa d’Estalvis de Xèrica (Alt Palància, País Valencià) i reclosos al vaixell presó Antonio López, ancorat al port de Barcelona. Jutjat amb el seus companys pel Tribunal de la Secció II de l’Audiència de Barcelona per aquest delicte, el 22 de desembre de 1931 va ser condemnat a nou mesos de presó. Desconeixem la data i el lloc de la seva defunció.  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com