Gener 9, 2022
Per Nord-Estl Libertari
215 vistes


Anglès i la Cellera de Ter, pobles indignats 

Els Ajuntaments selvatans aproven mocions preocupats pel pas de camions i l’agressió al medi natural 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Anglès/la Cellera de Ter (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) 09/01/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que l’alcalde d’Anglès (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona), Jordi Pibernat, afirma que “fa més de 30 anys que lluitem per treure els camions del centre del poble i, ara que ho hem aconseguit amb la construcció de la variant, ens venen amb aquesta galleda d’aigua freda.” Aquestes paraules reflecteixen la indignació del Consistori i de la majoria de la població, que fa molts anys que suporta el pas de camions de gran tonatge pel centre. 

Es preocupen bàsicament dos temes: per una banda, els camions, que baixarien per la carretera d’Osor, una de les poques zones de creixement que queden al poble, fins a la rotonda del carrer de la Indústria i, després, cap a Vilanna: “Estan parlant de tres camions alhora; és una bestiesa.” 

L’altre tema que ens preocupa –continua Pibernat– és l’impacte sobre el territori d’una obra que per als pobles afectats no aporta res de positiu, ni tan sols llocs de treball. Perquè uns pocs puguin fer molts diners, volen malbaratar la qualitat de vida de molta gent.” 

Contra les pedreres a la Selva 

Ja tenim experiència amb altres pedreres i sabem què significa“, assegura Xavi Boïgues, alcalde de la Cellera de Ter (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona), que dona suport incondicional a la moció contra la pedrera aprovada en molts municipis de la Selva. Fa uns anys, la Cellera de Ter va passar un tràngol similar amb una pedrera a la Font Picant que es va aconseguir aturar. La seva experiència servirà per a aquesta lluita que acaba d’arrencar. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com