Novembre 27, 2020
Per Nord-Estl Libertari
331 vistes


Necrol貌gica d'脌ngel Palagos Pujol apareguda en el peri貌dic tolos脿 "Espoir" del 16 d'octubre de 1966

Necrol貌gica d’脌ngel Palagos Pujol apareguda en el peri貌dic tolos脿 Espoir del 16 d’octubre de 1966

 

MEM脪RIA PROLET脌RIA DEL NORD-EST 

El 26 de novembre de 1913 neix a Navata (Alt Empord脿) l’anarcosindicalista 脌ngel Palagos Pujol 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, cam铆 de l’exili, pass脿 la frontera del Pirineu Oriental 

脌ngel Palagos Pujol: El 26 de novembre de 1913 neix a Navata (Alt Empord脿) l’anarcosindicalista 脌ngel Palagos Pujol. El seu pare es deiea Emili Palagos i la seva mare, Maria Pujol.  

Militant de la Confederaci贸 Nacional del Treball (CNT-AIT), en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, cam铆 de l’exili, pass脿 la frontera del Pirineu Oriental. 

Despr茅s de la Segona Guerra Mundial interimperialista milit脿 en la Federaci贸 Local de la CNT-AIT en l’Exili de Montalban (Tarn e Garona,  Guiena, Occit脿nia).  

Posteriorment es trasllad脿 a Lo Mont (Lanas, Nova Aquit脿nia, Occit脿nia), on visqu茅 la resta de la seva vida.  

L’estiu de 1949 va ser nomenat secretari de la secci贸 local de Solidaritat Internacional Antifeixista (SIA). A comen莽ament dels anys seixanta del segle XX va ser nomenat secretari de SIA.  

脌ngel Palagos Pujol va morir el 2 de mar莽 –algunes fonts citen err貌niament l’1 de mar莽– de 1966 a l’Hospital CentreJean Abadie de Bord猫u (Gironda, Nova Aquit脿nia, Occit脿nia) i fou inhumat, civilment, tres dies despr茅s al cementiri d’aquesta ciutat.  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com