Juliol 30, 2021
Per Nord-Estl Libertari
174 vistes


Una imatge de la casa de col貌nies de Llafranc.

Familiars d’adolescents denuncien incompliments dels protocols covid-19 en una casa de col貌nies a Llafranc 

Preocupaci贸 al Trueta per les embarassades que ingressen de covid-19 i sense estar vacunades 

La cap de secci贸 d’Obstetr铆cia alerta del risc de complicacions si s’infecten pel virus i demana que es prioritzi la vacunaci贸 a les gestants 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Llafranc (Palafrugell, Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona) 30/07/2021.- Llegim al Diari de Girona que diverses fam铆lies que tenien els seus fills de col貌nies a cases de l’empresa de lleure Rosa dels Vents han denunciat un incompliment dels protocols covid-19 a les instal路lacions. 

Els pares i mares es queixen que no se’ls va avisar d’alguns casos de s铆mptomes de covid-19 i que als i a les adolescents tampoc se’ls va a茂llar b茅 ni es va seguir cap mena de protocol per gestionar la situaci贸. 

L’empresa, per la seva banda, ha assegurat mitjan莽ant un comunicat que s铆 que s’havien seguit els protocols covid-19. 

Un dels casos que han denunciat les fam铆lies 茅s el que s’ha produ茂t a la casa de col貌nies Albatros, que l’empresa t茅 a Llafranc, dins el municipi de Palafrugell (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona). 

Alguns pares i mares han denunciat que els seus fills van posar-se malalts i que ning煤 els va avisar. Alerten tamb茅 que als i a les adolescents tampoc se’ls va permetre trucar a casa i que quan els van anar a recollir estaven barrejats amb la resta de persones, inclosos els monitors. Les fam铆lies asseguren que ara com ara encara no tenen resposta de l’empresa. 

Una mare, Sheila Alen, va publicar dilluns un tuit dient: 芦Ja que no se n’informa enlloc, comunico que aquesta setmana passada hi va haver un brot molt b猫stia de covid a la casa de col貌nies de Rosa dels Vents de Llafranc. Molt de compte als pares que tingueu nens ara all脿. No avisen si hi ha nens malalts ni els volen prendre la temperatura禄. 

A m茅s, tretze monitors dels quinze que tenia la casa de col貌nies Mas Portal de Lleida (Segre, Terres de Ponent) han plegat en bloc i acusen l’empresa Rosa dels Vents d’芦explotaci贸禄 laboral. Els i les joves, d’entre 21 i 30 anys, asseguren haver treballat moltes m茅s hores de les que estipula el contracte laboral. Els fets haurien passat despr茅s que l’empresa acomiad茅s tres treballadors m茅s per entrar presumptament, segons publica Diari de Girona, alcohol a les instal路lacions. 

La cap de secci贸 d’Obstetr铆cia del Trueta alerta del risc de complicacions si s’infecten pel virus i demana que es prioritzi la vacunaci贸 a les gestants 

Durant tota la pand猫mia de covid-19, s’han produ茂t ingressos de dones embarassades que, en el moment del part, eren positives de covid-19. El problema 茅s que ara, algunes d’elles ,ja tenen oportunitat de ser vacunades contra el virus i evitar desenvolupar-lo, per貌 no ho fan. 芦Encara hi ha moltes retic猫ncies entre embarassades a no vacunar-se perqu猫 fins ara no s’havien donat missatges clars des de les institucions. Aix貌 ens preocupa molt perqu猫 tenen m茅s riscos de tenir complicacions si s’infecten de covid-19禄. 

Amb aquest missatge, la cap de secci贸 d’Obstetr铆cia de l’Hospital Trueta de Girona, Anna Maroto, fa una crida a totes les gestants perqu猫 es vacunin ja que 芦els estudis m茅s recents indiquen que la vacuna no suposa cap problema per al desenvolupament de l’embar脿s禄. 

Paral路lelament, no 茅s nom茅s que no es vulguin vacunar, sin贸 que fins fa molt poc la majoria encara no podia perqu猫 no els tocava per franja d’edat. 芦Els criteris de vacunaci贸 no s’han gestionat b茅, les embarassades s’haurien d’haver incl貌s a la llista de col路lectius amb patologies de risc, juntament amb pacients oncol貌gics o trasplantats entre d’altres, des de fa molts mesos禄 afirma, i 茅s per aix貌 que demana que se’n prioritzi la vacunaci贸 dins la seva franja d’edat. 

Riscos de diversa gravetat 

Tot i que la majoria de pacients gestants amb el virus s贸n asimptom脿tiques o tenen s铆mptomes lleus, s铆 que n’hi ha hagut que han desenvolupat patologies greus, com ara pneum貌nies, i han acabat intubades a l’UCI, aix铆 com derivades a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. 芦Per sort, el fetus no ha tingut afectacions en aquests casos, per貌 estan en estudi per avaluar-ne possibles seq眉eles禄, afirma Maroto. D’altra banda, 芦ara feia setmanes que no ten铆em casos greus i n’estem tornant a veure com a conseq眉猫ncia d’aquesta cinquena onada禄, afirma la metgessa de l’Hospital Trueta, qui afegeix que les gestants amb covid-19 芦tamb茅 tenen m茅s risc de tenir parts prematurs禄. 

Cap de les embarassades que han anat de part amb el virus fins ara estaven vacunades 

Finalment, afirma que cap de les embarassades que han anat de part amb el virus fins ara estaven vacunades. 芦Un cop tenen el nad贸, 茅s cert que hi ha menys retic猫ncies a vacunar-se durant l’alletament. A m茅s hi ha estudis que en demostren el benefici per als nadons. El problema, doncs, 茅s evident entre embarassades i dones que volen quedar-se embarassades i no es vacunen. Les indicacions no han sigut clares fins ara, per貌 cal refor莽ar-les per tal de fer arribar el missatge correcte禄, conclou. 

El coronavirus-19 ha afectat tot el proc茅s: embar脿s, part i puerperi, al llarg dels darrers mesos. Si la mare resulta contagiada, tenint en compte que es fan proves a totes les persones que ingressen, se l’a茂lla juntament amb la seva parella durant l’estada a l’hospital. Com a conseq眉猫ncia del virus, s’han potenciat les altes precoces, tamb茅 en els parts amb ces脿ria. 

La pand猫mia est脿 afectant la gent jove, i les embarassades ho s贸n禄, va insistir Argimon 

Paral路lelament, el missatge des de les institucions no va tardar a arribar. Ahir el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va fer una crida perqu猫 les dones embarassades es vacunin davant la forta incid猫ncia de la covid-19 entre els col路lectius m茅s joves. Segons va recollir l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, aix铆 va subratllar que la seva vacunaci贸 茅s 芦segura禄 i que el virus les pot afectar de la mateixa manera que la resta de persones. 芦La pand猫mia est脿 afectant la gent jove, i les embarassades ho s贸n禄, va insistir.  

Argimon tamb茅 va recordar que el Departament de Salut va afegir dimecres150.000 noves cites, de les quals encara en queden 90.000 disponibles. Tot i aix貌 va voler deixar clar que al Principat de Catalunya 芦no hi ha dificultats per vacunar禄. 

Sobre la situaci贸 epidemiol貌gica, va explicar que aquest cap de setmana esperen 芦estabilitzar els ingressos禄, per貌 va avisar que necessiten 芦setmanes禄 per millorar. 

La disminuci贸 del ritme de vacunaci贸 茅s un fet evident a tot el Principat de Catalunya de les darreres setmanes, per la baixa demanada. 

 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com