Maig 4, 2022
Per Nord-Estl Libertari
211 vistes

Investiguen les amenaces homòfobes al figuerenc Carles Ponsí, dibuixant d”El Jueves’ 

El Síndic de Greuges va obrir una investigació d’ofici per conèixer els fets 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 04/05/2022.- Els Mossos d’Esquadra estan investigant per identificar l’autor o autors de les amenaces homòfobes que ha rebut l’il·lustrador de la revista ‘El Jueves‘ Carles Ponsí (Figueres, 1982) a través de les xarxes socials. En un tuit, recollit per Europa Press ahir dimarts, la policia catalana ha recordat “la importància de denunciar qualsevol delicte d’odi“. 

Fonts de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) han explicat a Europa Press que han demanat a la policia autonòmica catalana i al Departament d’Interior de la generalitat que investiguin “aquests fets demencials“. 

22 d’abril, Ponsí va explicar per les xarxes socials que suspenia per la seva seguretat les signatures que tenia previstes durant la festa de Sant Jordi “a causa de les amenaces d’extrema gravetat” que estava rebent. 

Síndic de Greuges 

Per la seva banda, el Síndic de Greuges de Catalunya va obrir el mateix dia una actuació d’ofici per conèixer els fets i estudiar l’actuació de les administracions. 

Així mateix, va explicar que les diferents formes de violència i de discriminació han trobat nous canals d’expressió i d’amplificació en el món virtual com a plataformes d’actuació, “que en faciliten i multipliquen exponencialment els efectes“. “A més de facilitar l’anonimat i la suma de persones agressores, les noves tecnologies i les xarxes socials permeten la repetició, la viralitat, la difusió i, fins i tot, la normalització d’aquestes agressions, creant una comunitat virtual que les legitima i les manté“, van afegir. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com