Juny 30, 2021
Per El Pratl Libertari
218 vistes


«La companyia de comerç i logística online acumula crèdits fiscals rere declarar pèrdues en Luxemburg. L’entramat fiscal, clau del seu balanç».

x El Salto

La pandèmia del Covid-19 ha augmentat el benefici d’Amazon en la Unió Europea fins 44.000 milions d’euros però els resultats fiscals de la multinacional de la logística i la distribució a Luxemburg van llençar un balanç negatiu. El resultat és que la companyia fundada per Jeff Bezos, dominadora del comerç online internacional, va pagar en l’exercici passat la quantitat de 0 (zero) euros en concepte d’impost de societats.

Les pèrdues declarades en el ducat centreeuropeu per Amazon, de 1.200 milions d’euros, comporten a més un “crèdit fiscal” que pot traduir-se en un futur estalvi en les contribucions de la companyia.

La informació, publicada el dimarts dia 4 per The Guardian explica que el gegant logístic treballa amb Amazon EU Sarl, un segell que aglutina els resultats de l’explotació a Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Espanya i Suècia. L’entramat és similar al que fan servir marques com Mc Donald’s o Inditex per deslocalitzar beneficis i ficar-los al cercle de l’elusió fiscal en centreeuropa.

The Guardian explica que els beneficis d’Amazon al Regne Unit van augmentar un 51% durant l’any pandèmic. A l’agost de 2020, El Economista va aventurar els seus resultats a l’estat Espanyol abans del Covid-19, estimats en 4.500 milions anuals. Quantitat que pot quedar petita rere les polítiques de confinament i l’acceleració del comerç digital. En qualsevol cas, segons aquesta nota, Amazon va declarar un benefici de 835 milions en l’exercici de 2018 pels quals va deixar en les arques d’Hisenda cinc milions en concepte d’impost sobre beneficis.

.

_______________________________________________________

Per saber-ne més:

Elusión fiscal Amazon paga menos de un 8% de impuesto de beneficios en todo el mundo
Autor font: Elpratllibertari.cat