Octubre 9, 2021
Per Nord-Estl Libertari
183 vistes


Al路legacions a l’ordenan莽a municipal de circulaci贸 de l’Ajuntament de Figueres 

La IAEDEN al路lega a l’ordenan莽a municipal de circulaci贸 de l’Ajuntament de Figueres 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 09/10/2021.- La IAEDEN al路lega a l’ordenan莽a municipal de circulaci贸 de l’Ajuntament de Figueres.  

L’Ajuntament de Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) ha posat a exposici贸 p煤blica l’aprovaci贸 inicial de la modificaci贸 de l’Ordenan莽a Municipal de Circulaci贸 per adaptar-la al nou marc legislatiu. La IAEDEN pensa que la modificaci贸 de l’Ordenan莽a ha de ser m茅s ambiciosa i ha de contribuir a canviar el model de mobilitat i per aix貌 hem presentat al路legacions. 

El mes de mar莽 del 2020 l’entitat feia p煤blic un manifest titulat La Bicicleta 茅s la soluci贸, recolzat per 17 entitats figuerenques, en que deman脿vem 4 punts concrets: 1) La creaci贸 d’una xarxa de carrils bicis per la circulaci贸 segura de les bicicletes i patinets. 2) La pacificaci贸 del tr脿nsit all脿 on no es poguessin crear carrils bici. 3) Una xarxa d’aparcaments segurs per a bicicletes i patinets. 4) L’aprovaci贸 d’una ordenan莽a que regul茅s l’煤s de la bicicleta i dels patinets per garantir que les mesures que reclamem no perjudicaran ni la mobilitat de les persones ni la seva seguretat. 

Es planteja un canvi en el model de mobilitat ciutadana amb la voluntat de recuperar l’espai urb脿 per a les persones. A m茅s de les al路legacions presentades, s’est脿 treballant per donar a con猫ixer aquest plantejament als grups municipals, entitats ciutadanes i p煤blic en general, amb reunions i actes que s’organitzaran properament. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com