Abril 10, 2021
Per Nord-Estl Libertari
298 vistes

Aliot imposa la bandera francesa al Castellet de Perpinyà, ja que aquest alcalde de la ultradreta canvia la tradició que hi onegi sola la senyera catalana 

L’alcaldia de la ultradreta col·loca la bandera francesa al capdamunt del Castellet de Perpinyà 

Reagrupament Nacional de Perpinyà des de “l’Ajuntament continua la seva tasca de descatalanització de la fidelíssima vila”, segons denuncia Unitat Catalana 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) 10/04/2021.- El portal Llibertat.Cat es va ressò de la notícia de VilaWeb de que l’alcalde ultradretà de Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló), Louis Aliot, ha emprès durant el seu mandat un procés de canvi en la simbologia catalana que ja es fa evident en l’aspecte visual de la ciutat. Un dels canvis ha estat eliminar la tradició de fer onejar únicament la senyera catalana al capdamunt del Castellet. Ara hi oneja també la bandera francesa, que fins ara tan sols es reservava a uns quants dies festius, però mai de manera permanent. 

No és l’únic gest fet per Aliot d’ençà que es va convertir en alcalde fa vuit mesos. Avui hi ha una manifestació convocada contra la seva decisió d’eliminar part del contingut catalanista de l’escut de la ciutat, que precisament feia referència a la catalanitat. En comptes de “la Catalana”, ara es passa a descriure la ciutat com “la radiant”. 

Segons Llibertat.Cat aquest fet de la bandera francesa ha estat denunciat pel partit nord-català Unitat Catalana, afirmant que Reagrupament  Nacional de Perpinyà des de “l’Ajuntament continua la seva tasca de descatalanització de la fidelíssima. Després d’haver imposat la bandera francesa permanentment a les muralles de Castillet com a forma de demostrar que aquest monument emblemàtic i simbòlic de la nostra nacionalitat catalana es trobava realment sota la dominació francesa, el nou logotip de la ciutat suprimeix la denominació Perpinyà la Catalana.”  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com