Maig 21, 2021
Per Nord-Estl Libertari
284 vistes

Ahir dimecres es va fer un acte informatiu a l’Escala des de l’oposició al macro parc eòlic marí Tramuntana, a la badia de Roses 

Manifestació dissabte 29 de maig a l’Escala contra el projecte del macro parc Tramuntana 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) 20/05/2021.- Segons Canal 10 Empordà, ahir dimecres, a les 20 hores, la sala del CER de l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) va acollir la xerrada informativa Stop al macro parc eòlic marí, una trobada per explicar des de diferents punts de vista l’impacte de la instal·lació del macro parc eòlic marí Tramuntana, a la badia de Roses.  

Aquesta activitat l’organitzava la plataforma Stop al macro parc eòlic marí, juntament amb Iaeden i Fòrum l’Escala-Empúries.  

La plataforma expressà la seva preocupació no només per l’impacte al mar sinó també per l’impacte al territori que pot suposar la connexió de la línia des del mar fins al centre de distribució.  

Marta Ball-llosera assegurà que hi ha temps per aturar el projecte. Per dos motius bàsics: el procés inicial dels tràmits i també perquè els Fons Europeus Next Generation, no subvencionen projectes contra els quals hi hagi mobilitzacions dels habitants del territori.  

La xerrada va comptar amb les intervencions de la mateixa Marta Ball-llosera, d’Iaeden; Jordi Estévez, del Fòrum l’Escala-Empúries; Jordi Ponjoan, de la plataforma Stop al macro parc eòlic marí; la biòloga i paisatgista Anna Zahonero; el geògraf Sergi Saladié; el científic Antonio Turiel i va tancar l’acte Càndid Miró. Tots ells exposaven les seves visions del parc Tramuntana, coincidint en l’aposta per un model de transició energètica descentralitzat i participatiu. 

Es van mostrar diferents imatges i renders, per demostrar l’impacte visual, marítim i terrestres de la instal·lació del parc a la badia de Roses. Unes imatges que s’han fet amb rigor científic i amb càlculs reals. Unes diapositives que impactaven al públic. Per motius com aquest les plataformes opositores al projecte creuen en alternatives energètiques que no posin en perill l’economia de la zona i els valors paisatgístics i mediambientals que són molt importants per al territori.  

Per això el proper pas serà la mobilització programada per dissabte 29 de maig a les sis de la tarda, amb el lema ‘Renovablessí, però no pas així‘ que es portarà a terme al passeig del Mar de l’Escala i tot seguit a la plaça de l’Univers. 

La plataforma opositora seguirà treballant en la línia del rigor científic per continuar donant a conèixer l’afectació que tindrà el macro parc Tramuntana en la canalització i distribució de l’energia. I la importància de les mobilitzacions i protestes de la gent del territori. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com