Gener 11, 2021
Per Direta
320 vistes


Adrià Carrasco ha reaparegut avui a Catalunya. Un cop perduda tota consistència de la causa judicial i després de dos anys i mig d’exili a Bèlgica arran de la persecució per part de la Guàrdia Civil, Carrasco ha protagonitzat una roda de premsa per sorpresa a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig de Lluis Companys de Barcelona, acompanyat pel seu grup de suport i de la seva mare, qui en els moments més difícils de la seva fugida també va encapçalar la defensa de l’espluguenc amb entrevistes als mitjans de comunicació.

La matinada del 10 d’abril del 2018, la Guàrdia Civil va irrompre a casa de Tamara Carrasco i d’Adrià Carrasco. A la primera la van detenir i al segon ja no el van trobar. El jove d’Esplugues de Llobregat tenia 25 anys quan va marxar a Bèlgica per evitar la seva detenció, acusat de terrorisme i rebel·lió per pertànyer al Comitè de Defensa de la República (CDR) d’Esplugues de Llobregat i concretament, pels talls i l’aixecament de les barreres dels peatges durant la Setmana Santa.

Des d’aleshores han passat més de dos anys i mig i el cas s’ha anat desfent com un tarròs de sucre. Primer l’operació Caldera la comandava l’Audiència Nacional espanyola, però el novembre del 2018, a petició de la fiscalia, va deixar d’investigar Tamara Carrasco i Adrià Carrasco per delictes de terrorisme, rebel·lió i sedició i va enviar la causa als jutjats ordinaris per desordres.

Però el passat 6 d’octubre la suposada Operació amb unitats d’assalt va acabar d’esmicolar-se: el jutjat penal 25 de Barcelona va absoldre Tamara Carrasco. La Guàrdia Civil no va demostrar que la membre dels CDR enviés una gravació de veu a ningú més que el seu cercle d’amics i la magistrada va considerar que l’activista no incitava a cap desordre i que les accions del CDR eren legals.
Autor font: Directa.cat