Novembre 18, 2022
Per Nord-Estl Libertari
1,344 vistes

Admesa a la UE la denúncia contra el macro parc eòlic marí del golf de Roses 

Hi ha vuit zones de protecció i conservació del medi natural a l’entorn d’on es vol fer el macro parc eòlic marí 

La presidenta de la Comissió de Peticions de la Unió Europea demana que s’obri una investigació preliminar sobre el tema 

L’oposició del territori insisteix en l’impacte de la construcció del projecte 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 18/11/2022.- Comissió de Peticions de la Unió Europea ha admès a tràmit la denúncia presentada per l’Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí contra el projecte de construcció d’un macro parc eòlic marí al golf de Roses i a la badia de Pals pels greus impactes mediambientals que provocarà i també per les infraestructures associades en un entorn on hi ha vuit zones de protecció i conservació del medi natural.  

En l’escrit, l’entitat denuncia els impactes que provocarà la construcció del projecte en l’economia, que viu sobretot del turisme i que té un pes rellevant del sector pesquer, i també en el paisatge de la Costa Brava.  

Per la seva part, la presidenta de l’Associació per la Comissió de Peticions de la UE, Dolors Montserrat, els ha respost que va demanar a la Comissió Europea que portés a terme una “investigació preliminar sobre aquest afer”.  

L’oposició al macro parc marí afirma que aquest tindria afectació en l’Espai Natural proper que forma part de la Xarxa Europea Natura 2000. A més, es recorda que la Diputació de Girona va emetre un informe al Ministeri per a la transició ecològica del Govern espanyol i el repte demogràfic on es demanava que s’aturés el projecte. El problema radica, segons feia constar l’entitat en l’escrit, en què “es tractaria d’una macro instal·lació situada molt a prop de la costa. Els promotors van parlar al principi de col·locar 80 aerogeneradors i després han anat reduint la xifra, però el projecte encara s’ha de tramitar i no sabem del cert quants aerogeneradors serien i ens temem el pitjor, ja que l’objectiu és generar prou energia per cobrir les necessitats de la demarcació de Girona i més enllà. Es plantegen aerogeneradors de 258 metres d’altura amb aspes de 236 metres de diàmetre“, van concloure. 

L’associació també considera que “els mateixos promotors provoquen dubtes raonables” sobre quin serà l’impacte real que causarà la implantació del macro parc eòlic i que “tothom reconeix que el paisatge s’altera” per la presència permanent de màquines prop de la costa. “Doncs bé, el document del macro parc Tramuntana diu que provoquen un impacte molt elevat; el de Catwind només parla d’intensitat baixa o mitjana; el de Gavina, d’un impacte entre compatible i moderat, i el de Medfloat diu que és compatible” remarca l’entitat. 

Hi ha vuit zones de protecció i conservació del medi natural a l’entorn d’on es vol fer el macro parc eòlic marí. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com