Maig 12, 2022
Per CGT Diputaci贸 De BCN
171 vistes

ACTUALITZACI脫 SOBRE LA SITUACI脫 DEL PROC脡S EXTRAORDINARI D鈥橢STABILITZACI脫 DE PERSONAL INTER脥 A LA DIPUTACI脫

Companyes, companys,

Us enviem aquest comunicat per a actualitzar-vos la informaci贸 de la que disposem a dia d鈥檃vui sobre la implementaci贸 a la Diputaci贸 del proc茅s extraordinari d鈥檈stabilitzaci贸 de personal inter铆 derivat de la Llei 20/2021. Us remetem al nostre anterior comunicat sobre aquesta mat猫ria si voleu con猫ixer els antecedents immediats en relaci贸 a la mateixa (el teniu aqu铆: https://bit.ly/3PgDy3y).

Des d鈥檃quell comunicat, em猫s el 8 d鈥檃bril, s鈥檋a avan莽at tant en la identificaci贸 de les places que s鈥檌nclouran en l鈥檕ferta p煤blica definitiva del proc茅s d鈥檈stabilitzaci贸, com en la definici贸 al si de la Comissi贸 T猫cnica dels PAMO dels criteris per a conformar les bases de les convocat貌ries d鈥檃questa oferta (en les seves dues diferents modalitats de proc茅s selectiu: concurs exclusivament de m猫rits, i concurs-oposici贸). Us fem cinc c猫ntims a continuaci贸 de com est脿 tot plegat:

IDENTIFICACI脫 DE PLACES DE L鈥橭FERTA P脷BLICA

A dia d鈥檃vui el Decret del PAMO del proc茅s d鈥檈stabilitzaci贸 es troba ja en circuit de signatures, per la qual cosa la seva publicaci贸 es pot considerar imminent, i es produir脿 previsiblement abans no acabi el mes de maig. Amb aix貌 la Diputaci贸 haur脿 acomplert el termini legal establert per la Llei 20/2021 per a l鈥檃provaci贸 i publicaci贸 d鈥檃questa oferta. Us hem de dir que el comprom铆s de RRHH 茅s informar de forma detallada als empleats i empleades afectades un cop es publiqui l鈥檕ferta, i aix铆 ho hem sol路licitat des de la CGT expressament. Tamb茅 cal que sapigueu que qualsevol possible error que es pugui detectar en la identificaci贸 de places un cop aprovat el Decret (places no incloses malgrat complir les condicions que estableix la Llei, places classificades incorrectament, etc) pot i ha de ser comunicat als RRHH de la Diputaci贸, que hauria de procedir, si fos el cas, a fer una rectificaci贸 d鈥檈rrors materials, tal com es fa amb qualsevol acte administratiu.

Finalment, el nombre total de places incloses en aquest PAMO d鈥檈stabilitzaci贸, segons el darrer esborrany de Decret i els seus annexos, datat el 9 de maig, ser脿 de 1.656, de les quals 1.383 (un 83,5% del total) aniran al concurs de m猫rits per la via de les Disposicions Addicionals 6a i 8a de la Llei (765 i 618 places respectivament), i 273 (el 16,5% restant) aniran a concurs-oposici贸, per la via de l鈥檃rt. 2 de la Llei. De les places anteriorment esmentades, 1.316 (un 79,5% del total) corresponen pr貌piament a personal inter铆 que presta els seus serveis en org脿nics de la Diputaci贸, i 340 (el 20,5% restant) a interines de la Diba adscrites a Organismes aut貌noms i entitats vinculades (en concret: Patronat d鈥橝postes, Institut del Teatre, Consorci del Patrimoni de Sitges, i Organisme de Recaptaci贸 i Gesti贸 Tribut脿ria).

El detall de l鈥檈voluci贸 de la identificaci贸 de les places, des de la primera proposta que se鈥檔s va presentar a la Comissi贸 T猫cnica dels PAMO el mes de desembre de l鈥檃ny passat, fins a la proposta final (rectificada aquest mes de maig) que consta en l鈥檈sborrany del Decret, la podeu consultar en el seg眉ent enlla莽, en format .xlsx: https://bit.ly/3L7IYuq. En l鈥檃rxiu tamb茅 trobareu el detall de les places ofertades per 脿rees i organismes, categories laborals, i segons el seu grup, subgrup, escala i classe. En qualsevol cas, els RRHH de la Diputaci贸 us haurien de complementar aquesta informaci贸 que us proporcionem, un cop es publiqui l鈥檕ferta.  

Volem destacar l鈥檃lt percentatge de places que s鈥檋an pogut identificar per a incloure en el concurs de m猫rits. Com hem dit abans, un 83,5% del total, que en el cas de places d鈥檕rg脿nics de la pr貌pia Diputaci贸 arriba fins al 84,9% (1.117 places a concurs de m猫rits, d鈥檜n total de 1.316 incloses al proc茅s). Les 脿rees de la Diba en les quals hi ha m茅s places identificades per al proc茅s extraordinari d鈥檈stabilitzaci贸 s贸n les de Cohesi贸 Social, Ciutadania i Benestar (un 21,9% de totes les places identificades), la de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns (14,8% del total), i la de Cultura (12,7%). En Organismes aut貌noms i entitats vinculades, destaca especialment l鈥橭RGT (concentra un 17,1% de totes les places identificades).

El detall de categories per org脿nics el podeu consultar, com hem dit, a l鈥檈nlla莽 que us hem incl貌s abans. D鈥檈ntre aquestes cal destacar el nombre de places que aniran a estabilitzaci贸 d鈥Auxiliar administratiu (213 en org脿nics de la Diba, de les quals 152 a concurs de m猫rits), T猫cnic superior (155 places, 128 a concurs de m猫rits), T猫cnic mitj脿 de bibliologia (151 places, 146 a concurs de m猫rits), Operari de serveis (102 places, totes elles a concurs de m猫rits), i T猫cnic auxiliar d鈥檃tenci贸 a la depend猫ncia (94 places, tamb茅 en aquest cas totes a concurs de m猫rits). En el cas d鈥橭rganismes aut貌noms, i en concret l鈥橭RGT, cal destacar les 225 places d鈥Administratiu de gesti贸 i recaptaci贸 identificades per al proc茅s (de les quals 185 a concurs de m猫rits).

CRITERIS PER A LES BASES DE LES CONVOCAT脪RIES

Les tres darreres reunions de la Comissi贸 T猫cnica dels PAMO s鈥檋an dedicat ja a tractar entre les parts sobre els criteris per a les bases de les futures convocat貌ries d鈥檃quest proc茅s d鈥檈stabilitzaci贸. A aquells i aquelles de vosaltres que vau assistir a l鈥橝ssemblea de personal inter铆 que vam realitzar la setmana passada a Urgell us en vam informar personalment, i vau poder traslladar-nos el vostre parer al respecte. Com sabeu, el nostre enfocament dins la Comissi贸 ha estat i 茅s el d鈥檌ntentar que les bases que s鈥檃cabin confegint vagin encaminades a garantir al m脿xim com a resultat l鈥檈stabilitzaci贸 del nostre personal inter铆 abusat, que entenem que 茅s l鈥檕bjectiu d鈥檃quest proc茅s, i no pas generar qualssevol altres possibles resultats, especialment tenint en compte que la Llei determina que les convocat貌ries hauran de ser for莽osament de torn lliure.

M茅s que probablement, convocarem aviat una nova Assemblea, at猫s que tot sembla indicar que aquesta mat猫ria es troba ja a prop de la seva fase conclusiva. Les parts hem acostat posicions en diversos punts, si b茅 romanen encara d鈥檃ltres sobre els quals continua havent-hi discrep脿ncies, en algun cas 鈥揳 parer nostre鈥 no pas menors. En tot cas, RRHH a la darrera reuni贸 va plantejar que convenia comen莽ar a donar per acabat el treball espec铆fic en Comissi贸 T猫cnica i portar aviat el tema, per a la seva conclusi贸, a seu negociadora. Des de CGT hem sol路licitat que la seu on sigui elevat aix貌 sigui la Mesa General de Negociaci贸 de personal funcionari, on estem presents els 4 sindicats, i sembla que aix铆 ser脿.

Us traslladarem per escrit informaci贸 m茅s detallada sobre els criteris per les bases tan bon punt ens sigui possible. Mireu d鈥檈star atents, perqu猫 鈥揷om ja hem dit鈥 茅s molt possible que en els propers dies o setmanes convoquem Assemblea general de personal inter铆.

Salut!

Secci贸 Sindical de la CGT a la Diputaci贸 de Barcelona

12 de maig del 2022

鈥-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aqu铆.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com