Octubre 6, 2022
Per CGT Diputaci贸 De BCN
1,028 vistes

ACTUALITZACI脫 SOBRE EL PROC脡S D鈥橢STABILITZACI脫 (SIT, SOL路LICITUDS, CALENDARI) I ALTRES NOVETATS SINDICALS

Companyes, companys,

Us adrecem aquest comunicat principalment per a traslladar-vos la darrera informaci贸 actualitzada que tenim en relaci贸 al Proc茅s Extraordinari d鈥橢stabilitzaci贸 (PEE) de personal inter铆 a la Diputaci贸, i tamb茅 informar-vos d鈥algunes altres novetats sindicals que creiem que us resultaran d鈥檌nter猫s. 

PROC脡S D鈥橢STABILITZACI脫

Pel que fa al PEE, fer-vos saber en primer lloc, tot i que molts i moltes de vosaltres ja n鈥檈steu al cas, que en data 3 d鈥檕ctubre es va publicar al BOPB un Decret de la Direcci贸 del Serveis de Recursos Humans de la Diputaci贸, d鈥Esmena d鈥檈rrors materials i modificaci贸 de les bases espec铆fiques reguladores dels processos selectius per a l鈥檃cc茅s a la plantilla de funcionaris/脿ries de la Diputaci贸 de Barcelona, organismes aut貌noms i entitats p煤bliques vinculades incloses en l鈥檕ferta extraordin脿ria d鈥檈stabilitzaci贸 d鈥檕cupaci贸 temporal (annex II i III)鈥. Hi podeu accedir al web del BOPB (https://bit.ly/3rv4Ubt) i tamb茅 us el podeu descarregar des del blog de la nostra Secci贸 Sindical (https://bit.ly/3UWRLW6). Aquest Decret modifica i, per tant, substitueix en el seu contingut el Decret original d鈥檃provaci贸 de les bases generals i espec铆fiques publicat al BOPB del dia 5 d鈥檃gost (https://bit.ly/3SEB1Bz).

El passat dimarts 4 d鈥檕ctubre vam poder, finalment, mantenir la primera reuni贸 posterior a l鈥檈stiu amb els RRHH de la Diba sobre el proc茅s d鈥檈stabilitzaci贸. Va ser una reuni贸 b脿sicament informativa en la qual es va tractar sobre aspectes t猫cnics i operatius del mateix, en concret, l鈥橢spai personal i el SIT, el model de sol路licitud de participaci贸 en el proc茅s estabilitzaci贸 i el calendari de les convocat貌ries. Us fem un resum de tot plegat, si b茅 RRHH es va comprometre a enviar una comunicaci贸 detallada a la plantilla, cosa que confiem faran durant en els propers dies (o potser ja hauran fet en el moment de difondre nosaltres aquest comunicat).

SIT

Pel que fa al SIT, el que ens va traslladar RRHH 茅s el seg眉ent:

Aquest 鈥淪istema d鈥橧nformaci贸 del Talent鈥 s鈥檈st脿 utilitzant per a recollir la informaci贸 rellevant a efectes de meritaci贸 en el proc茅s, tot i que inicialment va ser concebut amb altres finalitats, m茅s concretament, com a eina que havia de ser utilitzada en el marc de les convocat貌ries de la Carrera Professional (recordem que l鈥檃plicaci贸 de l鈥橝cord de Carrera continua encara paralitzat per part de la Diputaci贸). Al SIT nom茅s hi poden accedir pr貌piament, via Espai Personal, els treballadors i treballadores de la Diba. Aquells i aquelles que pertanyen a Consorcis o Organismes diversos no hi tenen acc茅s i, per tant, s鈥檈nt茅n que el SIT 茅s la base per a alimentar la informaci贸 de la meritaci贸 del proc茅s, per貌 no en ser脿 la font 煤nica.

El servei que s鈥檕cupa actualment del SIT ens va traslladar que es troba avui al dia de totes les consultes rebudes, que s贸n moltes (prop de 3.500, entre consultes per correu i atencions telef貌niques), per貌 preveuen que hi haur脿 un nou pic d鈥檃questes tant bon punt s鈥檕brin les convocat貌ries. Per aquest motiu els RRHH de la Diba tenen previst realitzar nomenaments puntuals i extraordinaris de personal de suport durant l鈥檈xecuci贸 del proc茅s. Recordeu que les consultes referides al SIT es poden fer al correu-e [email protected] i al tel猫fon 934020761,  ext. 20761 (en horari de mat铆 i tarda). Recordeu que tamb茅 que disposeu a Intradiba de la relaci贸 de les persones referents del SIT en cada org脿nic: https://bit.ly/3yk9YDu

En el futur, i m茅s enll脿 del propi PEE, la previsi贸 茅s que el SIT passi a ser l鈥檈ina de RRHH i Contractaci贸 per a gestionar les borses de treball, processos selectius, etc. Aix貌 vol dir que contemplar脿 l鈥檋abilitaci贸 de funcionalitats que ara estan limitades per tal de no complicar el seu 煤s en el marc del proc茅s d鈥檈stabilitzaci贸 (per exemple, ara no es recull l鈥檈xperi猫ncia en l鈥檈mpresa privada, per貌 en el futur ho tornaran a obrir perqu猫, com diem, el SIT tindr脿 m茅s usos m茅s enll脿 del PEE). 

Tots els empleats i empleades que hagin de conc贸rrer a alguna pla莽a del proc茅s d鈥檈stabilitzaci贸 haurien de revisar tot all貌 que tenen informat al SIT, per comprovar que tot estigui correcte, i corregir o esmenar all貌 que no ho estigui. Segons la informaci贸 que ens han proporcionat, actualment hi ha m茅s de 1.800 empleats/des que han actualitzat el seu SIT, i s鈥檋an produ茂t m茅s de 62.100 registres. Tot el que estigui validat, verificat i acreditat al SIT 茅s susceptible de ser meritat, la qual cosa no vol dir que sigui m猫rit per se (ho ser脿 o no en funci贸 de les bases). Hi ha, per貌, m猫rits que no s贸n mecanitzables al SIT, per diversos motius, i que les persones interessades hauran d鈥檃portar en el moment de formalitzar la sol路licitud a la convocat貌ria corresponent.

El SIT genera un 鈥Informe SIT-Estabilitzaci贸鈥 en PDF que caldr脿 adjuntar tamb茅 en fer la sol路licitud. Si en algun cas concret algun o alguna aspirant que desitgi conc贸rrer al proc茅s no est脿 actiu a la Diba en el moment del per铆ode d鈥檌nscripci贸 a una convocat貌ria, haur脿 de sol路licitar a RRHH el seu Informe SIT-Estabilitzaci贸. RRHH establir脿 un punt d鈥檌nformaci贸 a Minerva per a assessorar i ajudar a emplenar i gestionar el SIT a totes les persones interessades que acudeixin al mateix, aquelles que ho necessitin o que tinguin qualsevol tipus de dificultat amb la documentaci贸 o amb la pr貌pia presentaci贸 de sol路licitud, i llan莽ar脿 tamb茅 una campanya d鈥檌nformaci贸 al respecte.

Pel que fa a les sol路licituds i al calendari:

Sol路licitud

Abans de l鈥檈stiu ja es va instar des de Minerva a totes les Ger猫ncies i Direccions de Servei a informar directament al personal inter铆 que ocupa places incloses en el PAMO d鈥檈stabilitzaci贸 a informar-los d鈥檃questa circumst脿ncia. Segons ens traslladen ara, des de RRHH s鈥檈nviar脿 en breu a cada treballador/a afectada pel proc茅s d鈥檈stabilitzaci贸 un e-mail informant-lo/a de la convocat貌ria en q眉esti贸. Per tant, i segons el comprom铆s de RRHH, cada empleat/da rebr脿 comunicaci贸 de la convocat貌ria de la pla莽a que ocupa, els terminis concrets de la mateixa, etc.

La formalitzaci贸 d鈥檌nscripci贸 a cada convocat貌ria (cada empleat/da pot, hipot猫ticament, presentar-se a m茅s d鈥檜na, tenint en compte que aquestes s贸n de torn lliure, si b茅 el desitjable seria que cadasc煤 es present茅s nom茅s a la pla莽a que est脿 ocupant, doncs se suposa que 茅s la que desitja estabilitzar) NOM脡S es podr脿 realitzar telem脿ticament i NOM脡S amb el model de sol路licitud que s鈥檃djuntar脿 en l鈥檈-mail personalitzat que rebr脿 cada empleat/da aix铆 com en el portal del PEE. Per tant, i aix貌 茅s important que ho tingueu clar, nom茅s hi haur脿 un cam铆 d鈥檈ntrada, el registre telem脿tic, i nom茅s una manera, sol路licitud 煤nica del PEE.

Amb aquesta sol路licitud caldr脿 adjuntar, com hem dit abans, s铆 o s铆, l鈥橧nforme SIT. En els formularis de la sol路licitud, i a mesura que aneu avan莽ant en els mateixos (omplint les dades personals, de la convocat貌ria, etc), poc abans del final, arribareu a l鈥檃partat que t茅 a veure amb l鈥檃creditaci贸 de la compet猫ncia ling眉铆stica en catal脿, que 茅s un tema sobre el qual molts i moltes de vosaltres ens heu consultat. Ser脿 all脿 on haureu d鈥檃djuntar el certificat acreditatiu del nivell. El mateix amb el de castell脿, si fos el cas, i amb el certificat de discapacitat, en cas de tenir-ne. Pr猫viament hi ha diversos apartats per a capacitats diverses, aix铆 com per a necessitats especials a l鈥檋ora de realitzar les proves, si s鈥檈scau.

En resum, s鈥檋aur脿 d鈥檃djuntar l鈥橧nforme SIT, el nivell de catal脿, tota la documentaci贸 annexa que desitgeu que valori el tribunal i que no estigui pr猫viament informada al SIT, tamb茅 el o els 鈥渇aig constar鈥 conforme s鈥檋an superat processos selectius previs a la Diputaci贸, que aix貌 no ho poden fer d鈥檕fici. Fet tot aix貌 s鈥檃bonen les taxes i llestos. Es generar脿 un registre d鈥檈ntrada amb un resguard que rebreu per e-mail en cas d鈥檋aver-ho indicat, cosa que us recomanem fer.

Calendaritzaci贸

Per imperatiu legal, els anuncis de les convocat貌ries han d鈥檈star tots publicats abans del 31/12/2022. La previsi贸 inicial que ens havia traslladat RRHH era comen莽ar a publicar-les al setembre, cosa que no ha succe茂t, segons ens han dit a causa de complicacions t猫cniques. La previsi贸 actual 茅s comen莽ar amb la publicaci贸 a mitjans d鈥檕ctubre (previsi贸, en tot cas, orientativa). RRHH ha agrupat les places en 160 convocat貌ries i aquestes en 16 paquets, agrupats alhora en 7 Decrets. Cadascun d鈥檃quests Decrets aplegar脿, doncs, diversos paquets de convocat貌ries. Com sabeu, seguin l鈥橝cord que vam subscriure amb la Diba, s鈥檈xecutar脿 primer tot el que 茅s concurs de m猫rits,  i amb posterioritat el concurs-oposici贸. En concret, el proc茅s s鈥檌niciar脿 amb la publicaci贸 de les convocat貌ries amb els Concursos de M猫rits (CM) d鈥橝1, hi seguiran a continuaci贸 els Concursos de M猫rits i Oposici贸 (CMO) d鈥橝1, i aix铆 successivament A2, C1, C2, Agrupacions Professionals, i finalment nom茅s les de Concurs Oposici贸 (CO) i les places de torn reservat.

Per a tenir-ho m茅s clar, els 鈥減aquets鈥 i l鈥檕rdre (insistim, orientatiu) previst seria:

 • Paquet 1: (A1 鈥 CM), 32 convocat貌ries (131 places)
 • Paquet 2: (A1 鈥 CMO), 22 conv. (156 pl.)
 • Paquet 3: (A2 鈥 CM), 28 conv. (70 pl.)
 • Paquet 4: (A2 鈥 CMO), 15 conv. (159 pl.)
 • Paquet 5: (C1 鈥 CM), 18 conv. (135 pl.)
 • Paquet 6: (C1 鈥 CMO), 7 conv. (217 pl.)
 • Paquet 7: (C2 鈥 CM), 13 conv. (70 pl.)
 • Paquet 8: (C2 鈥 CMO), 9 conv. (204 pl.)
 • Paquet 9: (AP 鈥 CM), 5 conv. (117 pl.)
 • Paquet 10: (AP 鈥 CMO), 1 conv. (21 pl.)
 • Paquet 11: (A1 鈥 CMO+CO), 32 conv. (93 pl.)
 • Paquet 12: (A2 鈥 CMO+CO), 17 conv. (36 pl.)
 • Paquet 13: (C1 鈥 CMO+CO), 9 conv. (51 pl.)
 • Paquet 14: (C2 鈥 CO), 11 conv. (90 pl.)
 • Paquet 15: (AP 鈥 CO), 1 conv. (2 pl.)
 • Paquet 16: (AP 鈥 CMDI), 3 conv. (4 pl.)

La idea que tenen, segons ens han traslladat, 茅s intentar gestionar que els anuncis de convocat貌ria es publiquin al BOPB un divendres, per tal que el dilluns seg眉ent es publiqui l鈥檃nunci al DOGC i, at猫s el termini de 20 dies, es comencin a admetre ja aquell dia (dilluns) sol路licituds, fins al dimarts corresponent en qu猫 els 20 dies de termini finalitzin. Aix铆 amb tots els anuncis de convocat貌ria. De tot plegat es deriva que les convocat貌ries aniran sortint de forma esgraonada i, per tant, es deriva tamb茅 que hom nom茅s es podr脿 presentar a les que tinguin termini vigent en cada moment. La previsi贸 de RRHH, fent-ho aix铆, 茅s poder resoldre tots els CM durant el 2023, deixant els CMO per al 2024鈥 si b茅 tot aix貌 茅s indicatiu i ens han traslladat el seu desig de poder-ho resoldre abans.

Queden pendents aspectes com, per exemple, els 鈥渇aig constar鈥 que acreditin la superaci贸 d鈥檜n proc茅s selectiu previ (meritable, com sabeu). RRHH ens ha traslladat que s鈥檈stan trobant amb problemes per gestionar-ho, per貌 ens han dit que faran els possibles per a que estiguin tots lliurats abans de la publicaci贸 de la primera convocat貌ria.

Hi ha una q眉esti贸 que preocupa a Minerva, i que ens preocupa a nosaltres tamb茅 especialment com a CGT, que 茅s el perill que hi pugui haver moltes persones que concorrin en places d鈥檃quest proc茅s com a mecanisme (impropi) de 鈥減romoci贸 interna鈥, tot distorsionant l鈥檕bjectiu perseguit pel mateix, que no 茅s altre que el de l鈥橢STABILITZACI脫 del personal inter铆. El que 茅s pr貌piament promoci贸 interna, com sabeu, va per una altra via d鈥檕ferta p煤blica. El que ens trasllada RRHH 茅s que s贸n conscients que van amb retard en l鈥檕ferta espec铆ficament de promoci贸 interna, i estan treballant per resoldre-ho. Que la seva expectativa i el seu desig 茅s que el PEE tingui com a resultat que totes les places s鈥檈stabilitzin amb la persona que l鈥檕cupi en aquell moment. (Aix貌 est脿 b茅 com a intenci贸, i nosaltres prenem nota, per貌 ja veurem si posteriorment esdev茅 realitat o no).

Dos temes addicionals d鈥檌nter猫s tenen a veure, d鈥檜na banda, amb la inclusi贸 posterior en borsa de treball, en el cas en qu猫 estigui previst que se鈥檔 constitueixi de la convocat貌ria en q眉esti贸 (segons l鈥檃cord que vam subscriure amb la Diputaci贸: totes les de concurs-oposici贸 i les corresponents a professions regulades amb titulaci贸 habilitant en el cas de les de concurs de m猫rits). I de l鈥檃ltra, la perman猫ncia i el 鈥減er铆ode de prova鈥 en la pla莽a estabilitzada. En el cas de les borses: Si la convocat貌ria genera borsa, hi haur脿 en la sol路licitud de la mateixa l鈥檕pci贸 per a fer constar la voluntat de la persona que s鈥檌nscriu de ser inclosa en la borsa resultant; si no genera borsa, 貌bviament, aquesta opci贸 no apareixer脿. RRHH ens trasllada que caldr脿 que tota persona que vulgui estar en borsa amb posterioritat a la convocat貌ria, en el cas de no haver guanyat la pla莽a, hagi marcat l鈥檕pci贸 d鈥檌nclusi贸 en el moment de fer la sol路licitud, encara que ja estigui en una borsa similar o la mateixa amb anterioritat. 

En el sup貌sit d鈥檈stabilitzaci贸 de la pla莽a, l鈥檌nter铆/na que hagi guanyat la mateixa no haur脿 de passar per cap 鈥減er铆ode de prova鈥 si ja ha estat ocupant aquesta, abans de consolidar-la, durant sis mesos en el darrer any. Per貌 ha de ser en la mateixa pla莽a i en la mateixa categoria. Si no es dona el cas, haur脿 de passar el temps de prova que li falti. Exemple: Si nom茅s hi ha estat dos mesos, haur脿 d鈥檈star quatre mesos de 鈥減rova鈥. Sobre el temps de perman猫ncia a la pla莽a estabilitzada per a poder optar posteriorment a promoci贸 interna, RRHH ens trasllada que miraran d鈥檃gilitzar-ho, per貌 sense major concreci贸. Si b茅 la nostra impressi贸 茅s que s贸n conscients que aquest 茅s un 鈥減unt calent鈥 en relaci贸 al PEE.

JUBILACIONS

Aprofitem aquesta tramesa per a informar-vos breument del que sabem a dia d鈥檃vui en relaci贸 als incentius sobre la jubilaci贸 anticipada, que 茅s tamb茅 un tema recurrent en les consultes que ens feu. Per no allargar excessivament i innecess脿riament el present escrit, us remetem, pel que fa als antecedents al nostre darrer comunicat d鈥檃bans de l鈥檈stiu (https://bit.ly/3fLJep4; apartat 鈥淚NCENTIUS A LA JUBILACI脫 ANTICIPADA I PROLONGACI脫 DEL SERVEI ACTIU鈥). Com vam dir aleshores, ho reiterem ara, i aix铆 ho vam traslladar a la reuni贸 de Mesa General de Negociaci贸 de personal funcionari del passat 29 de setembre, la CGT no ens plantegem signar cap acord que suposi ratificar o validar per part nostra l鈥檃nul路laci贸 d鈥檃ll貌 que es va establir en l鈥橝cord de Mesa del desembre del 2017 i, per tant, l鈥檃nul路laci贸 de l鈥檃ctual regulaci贸 de la jubilaci贸 anticipada. La qual cosa no vol dir que altres sindicats no acabin fent-ho. Pel que sabem, RRHH ha mostrat la seva disposici贸 a negociar quelcom que pugui ser assimilable als actuals incentius a la jubilaci贸, tot valorant les possibilitats que hi hagi a nivell jur铆dic en aquest sentit. En tot cas, el que ens han traslladat 茅s que la 煤nica possibilitat que veuen 茅s algun tipus de compensaci贸 en el marc del sistema de millores socials. La qual cosa porta associada un cop m茅s el fet que la minoria sindical (CGT i I-CSC) ens quedarem fora d鈥檃questa eventual negociaci贸, at猫s el (discutible) criteri dels RRHH de la Diba segons el qual les millores socials s鈥檋an de tractar a la MGN de mat猫ries comunes i no a la MGN de personal funcionari.

ACORD DE REVISI脫 SALARIAL

Per a acabar i molt breument. Haureu rebut informacions diverses aquests dies sobre l鈥acord subscrit a nivell estatal entre el Ministeri d鈥橦isenda i Funci贸 P煤blica amb els sindicats CCOO i UGT relatiu a la revisi贸 salarial per al personal del sector p煤blic a ser inclosa en la Llei de Pressupostos Generals de l鈥橢stat 2023. Tot i que les not铆cies que han anat filtrant les parts implicades i la premsa af铆 arriben fins i tot a parlar d鈥檜n increment salarial del 9,5% (atribu茂ble al per铆ode 2022-2024) us podem avan莽ar que, amb els n煤meros a la m脿, aix貌 茅s rotundament fals i respon b脿sicament a una campanya de propaganda. El que han pactat el Ministeri i els sindicats esmentats, a nivell estatal, suposa en realitat l鈥檈n猫sima retallada de sou en termes reals de les que venim patint des de fa m茅s d鈥檜na d猫cada i, per descomptat, una nova p猫rdua del nostre poder adquisitiu, en un context d鈥檃ugment galopant de l鈥橧PC. No ens estenem m茅s ara sobre aquest punt perqu猫 esperem poder fer-vos arribar aviat un comunicat de la nostra Federaci贸 Sectorial en el qual tindreu el detall de la posici贸 del sector d鈥橝dministraci贸 P煤blica de la CGT al respecte.

Us seguirem informant. Salut!

Secci贸 Sindical de la CGT a la Diputaci贸 de Barcelona

6 d鈥檕ctubre del 2022

鈥-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aqu铆.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com