Novembre 21, 2022
Per Nord-Estl Libertari
1,362 vistes
Presentaci贸 del llibre:
LOS AMIGOS DE DURRUTI
EN LA REVOLUCI脫N ESPA脩OLA
Amb Miquel Amor贸s, autor del llibre
dimarts, 22/11/2022 a les 18.30 hores

Els Amics de Durruti van ser una de les puntes de llan莽a de la Revoluci贸 espanyola de 1936-1939. Nascuts al si de la Columna Durruti, van ser una associaci贸 formada per militants de la cnt i la fai que es va constituir amb uns objectius clars: promoure la resist猫ncia a la militaritzaci贸, q眉estionar la col路laboraci贸 amb el Govern, impulsar la revoluci贸 i frenar la contrarevoluci贸 . I els va tocar denunciar sense treva l’entrada al Govern dels anarquistes, la p猫rdua de poder dels sindicats i les agrupacions i la repressi贸 i empresonament de treballadors revolucionaris.

Els seus punts de vista els van situar com el grup m茅s avan莽at i l煤cid del moment, i van ser una pe莽a clau en els fets de Maig del 37. Difamats, censurats i prohibits per les autoritats, les seves publicacions 鈥攑rincipalment L’Amic del Poble鈥 , que tamb茅 van patir persecuci贸 i censura, van jugar un paper crucial i encara avui s贸n essencials per entendre aquell moment hist貌ric.

Amb el rigor i la minuciositat que el caracteritzen, Miquel Amor贸s reconstrueix, recolzant-se als escrits dels Amics de Durruti, la hist貌ria d’aquest grup que ho va apostar tot a guanyar la guerra sense perdre de vista ni per un moment el triomf de la revoluci贸 . Malgrat l’abundant铆ssima bibliografia disponible, aquest assaig hist貌ric 鈥攅n qu猫 es d贸na la paraula als seus protagonistes鈥 constitueix un dels llibres m茅s complets que hi ha sobre el proc茅s revolucionari i contrarevolucionari de l’Espanya del 1936.

——————————

Xerrada/debat

Com fem perqu猫 la crisi i la pujada de preus la paguin els rics i no la clase treballadora?

Amb Antoni Soy, economista i catedr脿tic d’economia aplicada UB

Dimecres, 23/11/2022 a les 18.30 hores

Ho organitza: CUP Granollers

—————————–
ELL SOL & STRINGS
Quartet de cambra c貌smica
Maya Felixbrodt
Miriam Den Boer
dijous, 24/11/2022 19.30 hores
—————————-
Xerrada/debat
105 anys de la Revoluci贸 Russa 1917-2022
Les lli莽ons de la Revoluci贸 Russa
Amb Luis Blanco, ex-militant  del FOR (Fomento Obrero Revolucionario)
dissabte, 26/11/22 a les 18 hores

 an貌nims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricom脿 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com