Novembre 5, 2021 –
1,290 vistes
Exposició
Ricard Geladó
del 5 de novembre a l’11 de desembre de 2021
La meva obra projecta una representació abstracta de la societat contemporanea a través d’un llenguatge únic i personal. Treballo amb tot tipus de formats i material, però faig servir com a suport majoritari làmines d’al.lumini gravades que després acoloreixo amb esprai.
Aquesta exposició mostra una cronologia dels esdeveniments que he viscut, percebut i imaginat fins a l’actualitat. Justament el desacord amb aquest fets és el que ha provocat l’impuls necessari per crear les obres de petit format fetes a principi de l’any 2000 que ara presento.
Ricard Geladó
—————————-
Revolució social i educació (1936-1939)
La CNT en el CENU, l’experiència al Vallès Oriental
Amb Emili Cortavitarte, president de la fundació Salvador Seguí i historiador
Dimecres, 10 de novembre a les 18.30 hores
La revolució social a Catalunya (1936-1939) va donar lloc a canvis substancials en molts camps; entre ells, i dels més significatius, en l’educació.
El Comitè de l’Escola Nova Unificada (CENU) va suposar una autèntica revolució en el món educatiu públic, considerada encara avui com a una de les propostes més avançades a nivell internacional de tots els temps.
En aquesta xerrada parlarem del Pla General d’Ensenyament, de la confiscació i rehabilitació de centres escolars, dels nomenaments de milers de docents, de l’escolarització de la pràctica totalitat de la població infantil, de la coeducació, de l’ensenyament actiu, de les colònies per a la infància desplaçada per la Guerra Civil. També dels i de les docents de la CNT que van jugar un paper decisiu en aquesta etapa i de la repercussió del CENU al Vallès Oriental.
—————————————-
Ciutats del demà i la tradició anarquista en la història del pensament urbanístic del segle XX
Amb Jere Kumanic, assistent del departament d’urbanisme de la facultat d’enginyeria civil, arquitectura i
geodèsia d’Split. Participa en investigacions científiques, professionals i activistes en el
camp de l’urbanisme i els estudis urbans crítics.
Dissabte, 13 de novembre a les 18 hores
Ara fa cent anys, el 8 de febrer, moria, confinat a Dmítrov, un petit poble de la província de Moscou, el príncep Piotr Alekséievitx Kropotkin (1842-1921), zoòleg, geògraf i teòric del comunisme llibertari. Kropotkin és molt més que una referència de l’anarquisme. Des del seu naixement en una família de l’alta aristocràcia russa fins a la seva mort com un de les figures més significatives del pensament anarquista, Kropotkin és un personatge gairebé novel·lesc i un filòsof a redescobrir. Una de les seves grans aportacions va ser la seva proposta urbanistica.
anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com