Novembre 24, 2021
Per Nord-Estl Libertari
264 vistes


Xerrada debat
La comuna de Par铆s 1871, R煤ssia 1917 i Barcelona 1936
Combats per la Revoluci贸 
Amb Llu铆s Blanco, exmilitant del FOR (Fomento obrero revolucionario)
Dissabte, 27 de novembre de 2021 a les 18 hores
La Comuna de Par铆s va posar a l’ordre del dia, per a la classe obrera internacional, la revoluci贸 social. Des d’aquest moment l’objectiu del proletariat no podia ser un altre que aplicar el doble joc de destruir l’ordre burg猫s i substituir-lo per un altre inequ铆vocament comunista.
Com deia Marx en una carta a Kugelmann mentre es desenvolupaven els esdeveniments: “La pr貌xima temptativa de Revoluci贸 Francesa no ser脿 ja, com fins ara, passar l’aparell burocr脿tic-militar d’unes mans a unes altres, sin贸 destruir-lo, i aquesta 茅s la condici贸 pr猫via per a tota veritable revoluci贸 popular en el continent. I aix貌 茅s el que estan intentant els nostres heroics camarades de Par铆s”.
En aquestes jornades s’esbossen tres reptes amb els quals hauran de mesurar-se totes les revolucions posteriors: que l’alliberament dels treballadors sigui obra d’ells mateixos, que els mecanismes de Capital com a relaci贸 social quedin destru茂ts, i com plantejava Marx que la classe obrera pugui ” Erigir una barrera infranquejable, un obstacle social que li vedi haver de vendre’s al capital per “contracte lliure”, ella i la seva progenitura, fins a l’esclavitud i la mort”, i entendre’s com a part d’un proc茅s que nom茅s pot tenir compliment com a revoluci贸 mundial, com deia Leo Frankel “La bandera de la Comuna es la bandera de la Rep煤blica Universal”.
Les temptatives posteriors de revoluci贸 prolet脿ria estan abocades a mesurar-se amb aquestes exig猫ncies, en contextos hist貌rics i forces en pres猫ncia diferents, per貌 amb tasques similars i ineludibles.
En la xerrada volem analitzar i debatre les analogies i difer猫ncies entre totes elles, conven莽uts que les tasques que tenim davant nosaltres, malgrat el temps transcorregut i la transformaci贸 de la societat, no s贸n molt diferents de la dels nostres germans/es de 1871. Encara hem de fer infructuosos els resos dels capellans.
“El Par铆s dels treballadors, amb la seva Comuna, ser脿 eternament enaltit com a glori贸s missatger precursor d’una nova societat. Els seus m脿rtirs viuran per sempre, reverenciats, en el gran cor de la classe obrera. Quant als seus botxins, han quedat des d’ara en la picota, de la qual mai podran lliurar-los tots els resos dels seus capellans”
Manifest del Consell General de l’Associaci贸 Internacional de Treballadors
 an貌nims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricom脿 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com