Setembre 6, 2021
Per Nord-Estl Libertari
223 vistes


Presentació del llibre: 

Història de l’Esquerra Independentista

Amb Laure Vega, militant d’Endavant, i Roger Prims, militant de la CUP, 

dos dels escriptors que han participat de la seva redacció

Dimecres, 8 de setembre a les 19 h

‘Història de l’Esquerra Independentista’, coordinat per Carles Viñas, és una obra enorme que relata en profunditat i rigor la trajectòria de cinquanta anys d’aquest moviment, des de la seva gestació fins a l’actualitat, amb l’objectiu d’oferir al lector una eina que li permet conèixer amb precisió la seva incidència en els esdeveniments polítics i socials dels darrers temps als Països Catalans.

A recer del Maig del 68 i de la descolonització, el març de 1969 es fundava oficialment el Partit Socialista d’Alliberament Nacional dels Països Catalans, el PSAN. Els seus promotors procedien del Front Nacional de Catalunya, la formació que d’ençà de 1940 va aglutinar l’aleshores anomenat separatisme. Els seus objectius es van centrar a assolir la independència, establir un estat socialista i unificar territorialment els Països Catalans. El PSAN va ser el germen del que anys més tard es coneixerà com l’Esquerra Independentista. El llibre recull la història d’aquest moviment que ha crescut, s’ha diversificat i ha esdevingut decisiu en l’evolució de l’independentisme i les esquerres dels Països Catalans.

Al llarg dels 22 capítols, descobrim l‘evolució i plantejaments d’un moviment que ha estat determinant en la política contemporània.

L’edició d’aquest llibre està molt cuidada i té un format especial i adequat a les 900 pàgines que conformen l’obra. El format (17x24cm) és més gran que l’habitual de l’editorial, té tapa dura i inclou annexos amb cronologia d’accions armades i quadre sinòptic i cronològic de les organitzacions que han conformat el moviment.

 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com