Juliol 19, 2022
Per CGT Males Herbes
185 vistes

   CGT INFORMA

ACTIVACIÓ DE LA FASE D’ALERTA DEL PROTOCOL D’ALTES TEMPERATURES

Hola a totes i tots,

La Secció sindical de la CGT de Parcs i Jardins des de primera hora de divendres va estar intentant que s’activés el protocol d’altes temperatures en la seva fase d’alerta.

El Cap de Relacions Laborals i Prevenció ens va dir que a Barcelona no hi havia cap comunicació d’alerta (deu ser que no segueixen les notícies ni la web del PROCICAT, ni la de protecció civil municipal).

Seguidament, ens vàrem posar en contacte amb Protecció Civil i Bombers, que ens van comunicar que Barcelona es trobava en Alerta Alfa fase 4 (feia una estona que havíem passat de la 3 a la 4).

Vam tornar a posar-nos en contacte un altre cop amb el Cap de Relacions Laborals i Prevenció per donar-li aquesta informació, fet que va provocar que activessin la fase d’alerta del protocol d’altes temperatures i que informessin d’aquest fet a la plantilla.

Conclusions, des de primera hora hauria d’estar activat el protocol, l’empresa una vegada més ens ha desprotegit, els és igual la nostra salut i el nostre patiment quan era evident per la situació climatològica i les informacions al respecte que ens trobàvem en estat d’alerta per onada de calor.

El Comitè de Seguretat i Salut completament incompetent.

Més tard, ens vam assabentar a través d’un correu reenviat pel Cap de Relacions Laborals i Prevenció que l’avís d’alerta li havia arribat dijous a la tarda i que el departament de prevenció no va informar la plantilla fins que la secció sindical els va comunicar que sí estàvem en situació d’alerta. Aquest és el motiu pel què l’empresa no va enviar el comunicat fins a les 13:12 minuts, un comunicat que hauria d’haver enviat a primera hora del matí, ja que entre altres mesures, la fase d’alerta del protocol d’altes temperatures estableix feines que no es poden fer a partir de les 12 o que s’han de fer amb certs condicionants.

Dilluns vam tenir que tornar  a trucar al cap del departament de prevenció per veure com s’estava gestionant la part del protocol que diu que s’enviarà comunicat als responsables perquè s’assegurin que el personal tingui aigua a disposició a l’inici de 

la jornada per endur-se al lloc de treball (a càrrec de l’Institut) i que aquest vetllarà perquè cap treballador/a no quedi sense accés a aigua durant la jornada (a càrrec de l´’Institut), ja que els/les responsables de brigada no havien rebut cap comunicació al respecte. Vam rebre una serie d’explicacions per part seva en un to poc respectuós com si el què li comunicàvem no fos competència seva.

VESTUARI 

En l’adquisició del vestuari des de fa temps que s’han anat donant passes enrera en  el referent a protecció davant les altes temperatures. Abans la roba que teníem era de cotó.  L’encarregada de vestuari va proposar llavors canviar-la per poliéster. El poliester:

És una fibra que no facilita el flux d’aire.

El teixit s’adhereix a la pell de la persona.

No absorbeix el sudor de la pell de la persona.

Les tacas d’oli o greix no poden  ser eliminadas.

És més barat que altres materials.

Els delegats de prevenció de la resta de seccions van estar d’acord. La delegada de prevenció de CGT va ser l’única que no va donar el vist-i-plau, explicant que el cotó és més transpirable i evita alérgies. 

En definitiva, es va canviar al poliéster perquè la majoria es va posar d’acord amb l’empresa quan aquest no dona les condicions que  necessitem per fer la nostra tasca diaria.
Autor font: Malesherbes.blogspot.com