Novembre 21, 2021
Per Nord-Estl Libertari
285 vistes


Actes a Girona ahir per 芦plantar cara a la repressi贸禄 

Persones represali脿des pel proc茅s demostren fermesa a Girona abans d’anar a judici 

Els aldarulls per la sent猫ncia de l’1-O deriven en peticions de sis anys i mig de reclusi贸 

Un jove diu que es va sentir m茅s tranquil a pres贸 que a comissaria 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 21/11/2021.- Llegim al Diari de Girona i a El Punt Avui la pla莽a dels Jurats i el Casal el Forn van acollir ahir diferents activitats a Girona per recollir diners i reclamar l’absoluci贸 de diferents persones encausades en accions de protesta del moviment independentista catal脿. Hi va haver xerrades, m煤sica i un dinar popular. 

Persones represali脿des pel proc茅s independentista van demostrar ahir fermesa durant la jornada Plantem cara a la repressi贸. En un acte a la pla莽a dels Jurats de Girona, les i els joves que van protestar per la sent猫ncia del Tribunal Suprem pel refer猫ndum de l’1 d’octubre del 2017 van exposar detalls de la seva detenci贸. En dos casos s’exposen a una petici贸 de la Fiscalia de sis anys i mig de pres贸. 

La Berta, la Carla, en Robert i en Pau van exposar quina 茅s la seva situaci贸 judicial i quina va ser l’experi猫ncia el dia que van anar a protestar (i posteriorment van anar a declarar). Els fets van passar entre el 2018 i el 2019. 

En Pau, que ser脿 jutjat l’1de desembre, s’exposa a una pena de sis anys i mig de pres贸 acusat de desordres p煤blics, atemptat a agents de l’autoritat i lesions lleus pels aldarulls del 19 d’octubre del 2019, el dia que es va con猫ixer la sent猫ncia de l’1-O. Ell mateix ahir va explicar com el van detenir, primer els Mossos d’Esquadra i despr茅s la Policia Nacional, entre la Devesa i la Copa, quan “anava sol” i el tracte hostil que va rebre a comissaria. Una situaci贸 similar va viure en Robert. Va recon猫ixer que havia estat molt angoixat entre que va ser detingut el 19 d’octubre del 2019 i va haver de passar per comissaria i el jutjat. En canvi, “quan vaig arribar a la pres贸, em vaig sentir m茅s tranquil“, va admetre, fins i tot per sorpresa seva. Tots dos van estar tancats de manera preventiva 24 dies al Puig de les Basses, a Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤). En Robert ser脿 jutjat el 26 de gener del 2022. 

L’acte antirepressiu, presentat per l’advocat Miquel Toll (Alerta Solid脿ria), va voler unir les campanyes en suport als encausats: Pau llibertat, Robert absoluci贸, 21 raons i Carla absoluci贸.  

Durant la jornada hi va haver un vermut, un dinar, concerts i xerrades a El Forn
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com