Novembre 4, 2022
Per Direta
183 vistes

鈥淎 les cinc de la tarda del 20 d鈥檕ctubre es presenten a l鈥檈mpresa per entregar la comunicaci贸 de constituci贸 de secci贸 sindical i no els hi agafen. Un parell d鈥檋ores m茅s tard reben una carta d鈥檃comiadament per signatura digital鈥. Aix铆 ho detalla Marc Faustino Vidal, responsable d鈥檃cci贸 sindical de La Intersindical, qui el 29 de novembre acompanyar脿 els treballadors acomiadats a l鈥檕ficina de conciliacions amb seu a Vic, un pas previ a l鈥檌nici de la via judicial contra l鈥檈mpresa Bon Preu-Esclat.

En la carta d鈥檃comiadament, el Cap de Servei de Relacions Laborals afirma que la direcci贸 de Bon Preu SAU 鈥渉a pres la decisi贸 de procedir a l鈥檈xtinci贸 del seu contracte de treball per causes objectives鈥 i assegura que 鈥渓a causa justificativa de l鈥檈xtinci贸 del contracte 茅s la reordenaci贸 organitzativa dels serveis log铆stics dels establiments鈥. Des de la Intersindical ho consideren tot plegat 鈥渦na excusa per encobrir una vulneraci贸 de les llibertats sindicals鈥 i mostren estupefactes d鈥檋aver vist publicitades 鈥渙fertes de feina de mossos de magatzem pel torn de nit, per la mateixa feina que feien els acomiadats. Quina 茅s aquesta excusa de que s鈥檈stava fent una reestructuraci贸 de les feines de magatzem?鈥. En total s贸n quatre els acomiadats i, segons detalla la Intersindical, en dos dels casos es tracta d鈥檃filiats al sindicat que havien iniciat els tr脿mits per a constituir-se en secci贸 sindical i els altres dos eren simpatitzants. 鈥淟a filiaci贸 sindical o simplement simpatitzar-hi no est脿 ben vist en aquesta empresa鈥, denuncien.

La direcci贸 de Bon Preu-Esclar ha volgut destacar que 鈥渜uan es va procedir a fer l鈥檃comiadament es va comunicar la decisi贸 als representants dels treballadors de magatzem, que actualment s贸n les seccions sindicals de CCOO i UGT鈥

El servei de comunicaci贸 de Bon Preu-Esclat, en declaracions a la 鈥楧irecta鈥, ha assegurat que l鈥檈mpresa 鈥渘o t茅 coneixement que hi hagi la constituci贸 d鈥檃quest sindicat ni que aquests treballadors en formin part鈥 i que 鈥渆l motiu de l鈥檃comiadament 茅s la reestructuraci贸 de la plantilla per ajustar-la a les necessitats de la tasca del magatzem鈥. A m茅s, han volgut recalcar, que 鈥渜uan es va procedir a fer l鈥檃comiadament es va comunicar la decisi贸 als representants dels treballadors de magatzem que actualment s贸n les seccions sindicals de CCOO i UGT鈥.

El sindicat va iniciar aquest dijous una campanya de difusi贸 amb adhesius i fulletons repartits a les portes de les seus de la cadena de supermercats. Les mobilitzacions s鈥檌ntensificaran la setmana vinent, amb una concentraci贸 el 10 de novembre a les portes del magatzem de log铆stica de Baleny脿 i el 14 de novembre amb el repartiment de fulletons i concentracions a nombrosos establiments d鈥檃rreu del pa铆s. Ho reblaran amb una mobilitzaci贸 solid脿ria a Vic el dia que s鈥檋i far脿 la conciliaci贸.

Marc Faustino, responsable d鈥檃cci贸 sindical de La Intersindical, denuncia vulneraci贸 de la llibertat sindical i afirma que 鈥渓a burgesia es comporta com la burgesia, tant sigui catalana, espanyola o alemanya鈥

Marc Faustino, per la seva banda, mant茅 que 鈥渓a carta d鈥檃comiadament est脿 redactada de tal manera que dona la impressi贸 que l鈥檈mpresa assumeixi la declaraci贸 d鈥檃comiadament improcedent鈥. Tot i aix貌, el responsable d鈥檃cci贸 sindical alerta que 鈥渉an travessat una l铆nia vermella, estem davant d鈥檜na vulneraci贸 de la llibertat sindical i anirem a totes, hem d鈥檃conseguir la seva reincorporaci贸 als llocs de treball鈥. I conclou amb un missatge dirigit a la multimilion脿ria fam铆lia Font, propiet脿ria de l鈥檈mpresa: 鈥淗i ha catalanitat obrera i catalanitat burgesa. La burgesia es comporta com la burgesia, tant sigui catalana, espanyola o alemanya. Potser ho retolen tot en catal脿 i venen les samarretes de la Diada, per貌 actuen com empresaris que volen incrementar els seus beneficis a costa dels drets dels treballadors鈥.
Autor font: Directa.cat