Juliol 14, 2022
Per Direta
279 vistes

Aquesta tarda, ve茂ns de Madrid i de Catalunya s鈥檋an plantat al Rambles Hotel del carrer de l鈥橦ospital 26 de Barcelona i a l鈥橝xel Hotel del carrer d鈥橝tocha 49 de Madrid, propietat ambd贸s del fons voltor Blackstone 鈥揺l propietari amb m茅s habitatges i hotels de l鈥橢stat espanyol. L鈥檕bjectiu 茅s exigir la renovaci贸 de contractes sense pujades abusives per als seus llogaters aix铆 com la implementaci贸 de lloguers socials per a fam铆lies vulnerables amb casos de lloguer, hipoteca i ocupaci贸.

La protesta s鈥檋a celebrat a l鈥檌nterior i exterior dels hotels, interpel路lant als hostes per a explicar-los com Blackstone 鈥渁busa dels seus llogaters de manera sistem脿tica鈥. Els 煤ltims deu anys 1 mili贸 de llars han estat desnonades a l鈥橢stat. El fons voltor Blackstone, 茅s el primer propietari a nivell estatal en immobles destinats al turisme des que l鈥檃ny 2019 va adquirir un gran nombre d鈥檌mmobles destinats a hostaleria. Dels 5.500 habitatges que Blackstone ostenta a Catalunya, 4036 estan buits, segons consta al registre de l鈥橝g猫ncia d鈥橦abitatge de Catalunya.

Durant l鈥檃cci贸 en els accessos dels hotels hi han posat enganxines, s鈥檋an fet parlaments de les fam铆lies afectades i s鈥檋a cantat una can莽贸 versionada per la cantant Bad Gyal dedicada a Blackstone 鈥淥ye Blackstone aqu铆 estamos, con el Sindi nos quedamos鈥

鈥淒esnonar imposant pujades abusives impagables o simplement, no renovar-los els contractes; obrir cases d鈥檃postes en barris obrers i fomentar la ludopatia i invertir en hotels posen de manifest que el model de negoci del fons voltor est脿 basat en l鈥檃mena莽a directa de drets b脿sics de tota una societat鈥, han denunciat en un comunicat. Durant l鈥檃cci贸 en els accessos dels hotels hi han posat enganxines, s鈥檋an fet parlaments de les fam铆lies afectades i s鈥檋a cantat una can莽贸 versionada per la cantant Bad Gyal dedicada a Blackstone 鈥淥ye Blackstone aqu铆 estamos, con el Sindi nos quedamos鈥.

A l鈥檃cci贸 a l鈥檋otel Axel de la capital de l鈥橢stat hi han participat entitats i sindicats d鈥檋abitatge de diversos municipis madrilenys |Arxiu

L铆der en inversi贸 hotelera

Des que Blackstone va aterrar a l鈥橢stat espanyol, no nom茅s ha adquirit lots d鈥檋abitatges propietat de bancs, sin贸 que s鈥檋a convertit en el major propietari d鈥檌mmobles destinats al sector hoteler. Segons detalla el portal Lainformaci贸n.com, Blackstone va apostar per aquest sector a trav茅s de la cartera d鈥檋otels que Banc Sabadell tenia registrats en el patrimoni de la societat mercantil Hotel Investment Partners (Hi Partners). Aquesta societat limitada compta amb almenys 71 hotels i m茅s de 21.000 habitacions, explotades a trav茅s de firmes com Meli脿, Marriot o Axel.
Autor font: Directa.cat