Juliol 14, 2022
Per Direta
279 vistes

Aquesta tarda, veïns de Madrid i de Catalunya s’han plantat al Rambles Hotel del carrer de l’Hospital 26 de Barcelona i a l’Axel Hotel del carrer d’Atocha 49 de Madrid, propietat ambdós del fons voltor Blackstone –el propietari amb més habitatges i hotels de l’Estat espanyol. L’objectiu és exigir la renovació de contractes sense pujades abusives per als seus llogaters així com la implementació de lloguers socials per a famílies vulnerables amb casos de lloguer, hipoteca i ocupació.

La protesta s’ha celebrat a l’interior i exterior dels hotels, interpel·lant als hostes per a explicar-los com Blackstone “abusa dels seus llogaters de manera sistemàtica”. Els últims deu anys 1 milió de llars han estat desnonades a l’Estat. El fons voltor Blackstone, és el primer propietari a nivell estatal en immobles destinats al turisme des que l’any 2019 va adquirir un gran nombre d’immobles destinats a hostaleria. Dels 5.500 habitatges que Blackstone ostenta a Catalunya, 4036 estan buits, segons consta al registre de l’Agència d’Habitatge de Catalunya.

Durant l’acció en els accessos dels hotels hi han posat enganxines, s’han fet parlaments de les famílies afectades i s’ha cantat una cançó versionada per la cantant Bad Gyal dedicada a Blackstone “Oye Blackstone aquí estamos, con el Sindi nos quedamos”

“Desnonar imposant pujades abusives impagables o simplement, no renovar-los els contractes; obrir cases d’apostes en barris obrers i fomentar la ludopatia i invertir en hotels posen de manifest que el model de negoci del fons voltor està basat en l’amenaça directa de drets bàsics de tota una societat”, han denunciat en un comunicat. Durant l’acció en els accessos dels hotels hi han posat enganxines, s’han fet parlaments de les famílies afectades i s’ha cantat una cançó versionada per la cantant Bad Gyal dedicada a Blackstone “Oye Blackstone aquí estamos, con el Sindi nos quedamos”.

A l’acció a l’hotel Axel de la capital de l’Estat hi han participat entitats i sindicats d’habitatge de diversos municipis madrilenys |Arxiu

Líder en inversió hotelera

Des que Blackstone va aterrar a l’Estat espanyol, no només ha adquirit lots d’habitatges propietat de bancs, sinó que s’ha convertit en el major propietari d’immobles destinats al sector hoteler. Segons detalla el portal Lainformación.com, Blackstone va apostar per aquest sector a través de la cartera d’hotels que Banc Sabadell tenia registrats en el patrimoni de la societat mercantil Hotel Investment Partners (Hi Partners). Aquesta societat limitada compta amb almenys 71 hotels i més de 21.000 habitacions, explotades a través de firmes com Melià, Marriot o Axel.
Autor font: Directa.cat