Setembre 10, 2021
Per El Pratl Libertari
344 vistes


«La Gent del Fang ha decidit mantenir la protesta perquè tem que el projecte s’acabi executant d’aquí a cinc anys».

Fotografia Revista Rambla

Sota el nom La Gent del Fang, una trentena de persones van desplaçar-se ahir al migdia fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona per acampar en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat. Tot i l’ajornament del projecte d’ampliació de l’aeroport, han decidit mantenir la protesta per por que s’acabi duent a terme, . Aquest nou col·lectiu que s’ha donat a conèixer arran d’aquesta acampada, es presenta com un grup de veïns del Prat i tenen previst mantenir l’acampada durant 10 dies, fins al 19 de setembre, quan està convocada una manifestació contra l’ampliació de l’aeroport.

De moment, s’han organitzat en grups per anar fent torns, de manera que sempre hi hagi algú a les tendes, durant les nits a la plaça símbol d’un dels principals punts simbòlics del poder polític al país. També han desplegat pancartes amb els missatges “No més CO2, ni al Prat ni al món”, -acompanyat pel conegut lema i el logo de la campanya institucional- “El Prat, el meu lloc al món”. Entre els acampats s’han deixat veure també diverses cares conegudes d’EV (l’antiga ICV) del Prat.

En un manifest, d’ahir a la tarda han defensat que “els governs de Madrid i de Catalunya han decidit doblegar-se als interessos especulatius d’Aena i els seus accionistes”. El text carrega contra la promesa del vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, quan va assegurar que l’aeroport barceloní seria el més verd d’Europa. També denuncia que es vengui com una solució “una ampliació de la pista que queda arran de la llacuna de la Ricarda, destrossant part de l’espai verd protegit” i manté que no s’han fet els estudis necessaris que avalin el projecte d’ampliar l’aeroport de Barcelona-El Prat i que tampoc no s’ha acabat d’aclarir com es pensa fer coincidir aquest creixement de l’espai amb una reducció d’emissions de CO2. Per últim, posen en dubte que els llocs de treball promesos pel govern espanyol al voltant d’aquesta ampliació —83.000 de directes i 365.000 en total— corresponguin a una estimació certa.
Autor font: Elpratllibertari.cat