Octubre 22, 2021
Per Nord-Estl Libertari
173 vistes


Absolt l’alcalde de Sarri脿 de Ter acusat de desobedi猫ncia per no despenjar una pancarta de l’ANC 

El jutjat conclou que no ha quedat acreditat que Narc铆s Fajula reb茅s el requeriment de la Junta Electoral de Zona de Girona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sarri脿 de Ter (Giron猫s, comtat de Girona) 22/10/2021.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, el Jutjat Penal N煤mero 2 de Girona ha absolt l’alcalde de Sarri脿 de Ter (Giron猫s, comtat de Girona), Narc铆s Fajula, que s’enfrontava a 1 any d’inhabilitaci贸 i a pagar una multa de 3.600 acusat d’un delicte de desobedi猫ncia per haver tingut penjada una pancarta de l’ANC a la fa莽ana de l’Ajuntament abans de les municipals. La sent猫ncia conclou que 芦no ha quedat acreditat禄 que l’alcalde desobe铆s el requeriment que la Junta Electoral de Zona de Girona va enviar el 29 de mar莽 del 2019: 芦No ha quedat provat que tingu茅s coneixement del requeriment禄.  

L’alcalde remarca que est脿 芦molt content禄 amb l’absoluci贸 i sost茅 que el judici ha estat 芦una mostra m茅s de la persecuci贸 pol铆tica禄 cap al moviment independentista catal脿. 

La causa contra l’alcalde de Sarri脿 de Ter per no despenjar la pancarta es va obrir arran d’una den煤ncia que Ciutadans va presentar a la JEZ de Girona. L’afer va anar a parar a mans de la Fiscalia, que l’octubre del 2019 va citar Narc铆s Fajula a declarar. Inicialment, se l’investigava per desobedi猫ncia i prevaricaci贸. 

D’aquests dos delictes, l’acusaci贸 que va acabar tirant endavant –i va asseure Fajula a la banqueta– va ser per desobedi猫ncia. La Fiscalia sostenia que el 29 de mar莽 del 2019 –茅s a dir, a l’avantsala de les municipals– la JEZ de Girona va requerir a l’Ajuntament de Sarri脿 de Ter que, en un termini de 48 hores, retir茅s els s铆mbols i pancartes partidistes que hi havia la fa莽ana del consistori. 

La fiscalia sostenia que la pancarta de l’Assemblea Nacional Catalana va estar penjada a la fa莽ana almenys fins al 23 d’abril i acusava Fajula d’haver “burlat el principi d’autoritat” de la JEZ de Girona “de manera conscient i intencionada“. L’acusaci贸 p煤blica sol路licitava que condemnessin l’alcalde a pagar una multa de 3.600 euros i que l’inhabilitessin durant 1 any. 

El cas va arribar a judici al penal 2 el 10 de setembre. El jutjat absol l’alcalde i conclou que “no ha quedat acreditat” que “deso铆s el deure d’acatament” del requeriment perqu猫, de fet, ni tan sols s’ha provat que “tingu茅s coneixement” de la resoluci贸 de la Junta Electoral de Zona de Girona. 

Requeriment per mail 

La sent猫ncia de la jutgessa, Irene Villarrasa, argumenta que la JEZ de Girona va enviar el requeriment per correu electr貌nic el 29 de mar莽 del 2019 per貌 que el mail destinatari era d’una t猫cnica de l’Ajuntament de Sarri脿 de Ter. El jutjat resol que no s’ha pogut provar que aquesta empleada ho comuniqu茅s a l’alcalde, ni tan sols que obr铆s el correu. 

Al judici, l’alcalde va assegurar que desconeixia el requeriment de la JEZ de Girona i que la brigada va despenjar la pancarta on s’hi podia llegir Self determination is a right, not a crime pocs dies abans de les eleccions, tal com 茅s “tradici贸” al municipi. 

La sent猫ncia no 茅s ferma i es pot rec贸rrer interposant recurs d’apel路laci贸 a l’Audi猫ncia de Girona. 

L’alcalde de Sarri脿 de Ter ha afirmat que est脿 “molt content” amb l’absoluci贸 per貌 remarca que el judici ha estat “una mostra m茅s de la persecuci贸 pol铆tica” que pateix el moviment independentista. “I, en el meu cas, provocat per un partit residual a Catalunya com 茅s Ciutadans, que 茅s qui em va denunciar“. 

Com ja vaig dir despr茅s del judici, no hi havia cap motiu per acusar-me de desobedi猫ncia a l’autoritat i demanar la meva inhabilitaci贸“, ha remarcat Fajula que afegeix que ara es podr脿 “dedicar i preocupar exclusivament a Sarri脿 de Ter“. 

Tenim molt clar, que per molt que ens ataquin, ens acusin i ens jutgen, mai podran aturar un moviment social, pac铆fic i democr脿tic com 茅s l’independentisme“, diu l’alcalde que tamb茅 subratlla que seguir脿 lluitant per la independ猫ncia de Catalunya “per la via de la for莽a democr脿tica i a trav茅s d’un refer猫ndum” i per una llei d’amnistiaque acabi amb la repressi贸 de les m茅s de 3.000 persones encausades“. 

Finalment, Narc铆s Fajula agraeix el suport de la seva fam铆lia, dels companys de l’equip de govern muncipal, del partit i dels ve茂ns de Sarri脿 de Ter: “Sense ells, tot hauria estat molt m茅s dif铆cil“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com