La Federació Anarquista en línia  agrupa notícies diàries de tots els llocs web anarquistes en un sol lloc convenient perquè no us perdeu mai res.

Més de 300 fonts es tornen a publicar automàticament aquí tan bon punt hi hagi contingut nou disponible. Més que un simple relleu mediàtic, aquesta plataforma és una base de dades actualitzada de la premsa alternativa radical i una font líder d’informació anarquista.

Som una plataforma multilingüe que reuneix les publicacions d’organitzacions anarquistes d’arreu del món. Disponible en anglès , francès , alemany , espanyol , portuguès , italià i català

Per què?

Millora de la presència en línia. El problema dels mitjans descentralitzats independents és que n’hi ha tants, és difícil fer un seguiment de tots els diferents llocs web i assegurar-vos que no us perdeu cap notícia. Imagineu-vos si tingueu 300 amics a Facebook i el canal de notícies no existís; l’única manera de rebre notícies dels amics seria mirar 300 pàgines diferents. Òbviament, trobareu a faltar moltes notícies d’alguns dels vostres amics. Aquest és l’estat de l’univers mediàtic anarquista digital actual.

Lluita contra la censura. Recentment, se’ns ha recordat una vegada més que els anarquistes no poden confiar en les plataformes capitalistes quan Facebook va prohibir els anarquistes i els antifeixistes . Aquest és un altre motiu pel qual hem d’implementar mètodes alternatius de difusió de les nostres notícies i la nostra informació.

Optimització de la distribució de continguts. La majoria de llocs web anarquistes no estan optimitzats per a navegadors web i dispositius mòbils moderns. Els llocs web amb males optimitzacions dels motors de cerca estan molt rebaixats als motors de cerca, la qual cosa significa que el contingut té molta menys visibilitat del que es mereix. La Federació Anarquista en línia està creada tenint en compte el SEO per a una distribució òptima del contingut entre diferents motors de cerca.

Mitjans de comunicació independents.  Els mitjans de comunicació de masses són propietat i controlats per un grapat de capitalistes i els motors de cerca són propietat de grans multinacionals com Google i Microsoft. Necessitem una alternativa per agregar el contingut de tots els llocs web anarquistes sense dependre de les corporacions.

Arxiu per al futur. La distribució del contingut en aquest lloc web significa que hi ha una còpia digital de la informació, assegurant-se que no desapareix si el lloc web original cau. Al llarg de l’any, hem vist alguns llocs web importants com InfoShop i IndyMedia tancant. Aquests llocs web allotjaven una gran quantitat de contingut educatiu útil sobre idees anarquistes i, malauradament, aquest contingut ara ha desaparegut d’Internet. Tenir un arxiu de còpia de seguretat evita aquest tipus de risc.

Motor de cerca. Tenir tots els articles indexats en una base de dades permet trobar fàcilment el que busques. Utilitzeu el motor de cerca per trobar un tema específic i mostrar totes les publicacions de més de 250 grups anarquistes que coincideixen amb les vostres paraules clau.

Units som més forts. La plataforma s’estructura com una federació anarquista en línia que connecta els grups per tenir un impacte més fort. Moltes organitzacions anarquistes han utilitzat aquest enfocament horitzontal i descentralitzat al llarg de la història, i també pot tenir èxit a Internet.

 

Com funciona?

El lloc web funciona com un agregador de notícies automatitzat que s’actualitza cada 5 minuts. Republicem automàticament els articles de llocs web amb canals RSS públics. El sistema d’importació de l’article i les imatges a la web va ser desenvolupat a mida pel nostre equip per a les necessitats específiques de la Federació Anarquista Online.

Hi ha diverses eines disponibles per facilitar l’accés a la informació mitjançant la integració de tecnologies modernes com ara la traducció automàtica d’articles, pàgines per a mòbils accelerats ( AMP ), funcions de compartició de xarxes socials, notificacions, butlletí, exportació de notícies a altres llocs web, etc. és totalment compatible amb dispositius mòbils i tauletes. Utilitzem múltiples estratègies de SEO per optimitzar la distribució de contingut entre els motors de cerca, assegurant-nos que la informació sigui vista per un públic ampli de lectors.

 

Detalls tècnics

No comercial. Aquest lloc web funciona en una plataforma feta a mida creada i mantinguda per un col·lectiu de programadors i voluntaris activistes. La majoria de les característiques són exclusives d’aquest lloc web. El servidor funciona amb Linux i només executa programari no propietari i biblioteques de codi obert.

Servidor activista. Aquesta plataforma està allotjada en un servidor autogestionat alimentat amb energia 100% renovable.

Seguretat i privadesa. Ens prenem la teva privadesa molt seriosament. Per protegir els usuaris d’aquest lloc web, la connexió es xifra amb HTTPS , un protocol de comunicació a Internet que protegeix la integritat i confidencialitat de les dades entre l’ordinador de l’usuari i el lloc. Utilitzem tecnologies de seguretat com HSTS i OCSP . El servidor està darrere d’un tallafoc per protegir-se dels intents de pirateria i atacs DDoS. Tampoc fem un seguiment de les adreces IP dels autors dels articles o dels visitants d’aquest lloc web. Els usuaris poden esperar una experiència en línia segura i privada quan utilitzen aquest lloc web.

Extracció de text complet. A diferència d’un agregador RSS estàndard, utilitzem una tecnologia especial d’extracció de contingut per obtenir el text complet de l’article en comptes de només un fragment amb els primers caràcters. També importem les imatges i executem un algorisme per triar la imatge d’encapçalament més rellevant per a l’article.

Intel · ligència artificial. Utilitzem tecnologies d’IA avançades per augmentar la precisió del nostre sistema d’extracció de text, així com funcions de detecció d’idioma per garantir que el text correspongui a l’idioma del nostre lloc web. També tenim el nostre propi algorisme per endevinar el tema del text, assegurar-nos que el contingut és rellevant i evitar publicacions duplicades. La intel·ligència artificial s’entrena amb dades, la qual cosa significa que millora i més precisa amb el temps.

Autogestionat. La major part de la plataforma està automatitzada per evitar interferències humanes. Si cal prendre una decisió, la decidirà col·lectivament el col·lectiu autònom gestor del web. Podeu unir-vos al fòrum si voleu participar en la democràcia directa.

 

Política de continguts

Com a plataforma descentralitzada , no tenim un comitè editorial, de manera que els articles es publiquen tal com estan sense cap edició. No hi ha humans que decideixin què es publica i què s’elimina. Per evitar la convergència mediàtica, cadascuna de les editorials ha de preservar la seva autonomia.

Per tant, a causa de la nostra política editorial, no és possible registrar-se com a membre per publicar un article individual al lloc web. Si voleu publicar un article en aquest lloc web, haureu d’enviar el vostre contingut a una de les editorials que tornem a publicar aquí.

La secció de comentaris del lloc web s’ha desactivat intencionadament per evitar robar trànsit als autors originals i donar-los tot el crèdit que es mereixen. Els lectors que vulguin comentar un article concret estan convidats a comentar al lloc web on es va publicar l’article original.

Aquest lloc web no està moderat i per tant, no és possible sol·licitar la modificació o eliminació d’un article.

 

Requisits per a la inclusió

  • El contingut està relacionat amb idees anarquistes
  • El punt de vista expressat és anticapitalista, antifeixista i antiautoritari
  • La funció principal del lloc web és la difusió d’articles informatius
  • Cap bloc d’opinió propietat d’una sola persona
  • L’idioma principal del lloc web és l’anglès (utilitzeu les nostres plataformes multilingües)
  • Les publicacions tenen com a mínim 300 caràcters de text
  • La major part del contingut és d’articles escrits (sense bloc d’imatges ni calendari d’esdeveniments)
  • Mitjana d’almenys 4 publicacions noves a l’any (les fonts inactives es desactivaran)
  • El canal RSS està disponible i validat

Podeu posar- vos en contacte amb nosaltres per suggerir que afegiu una font nova.

El col·lectiu que gestiona aquest lloc web es reserva el dret d’eliminar qualsevol font en qualsevol moment si el contingut no compleix els estàndards mínims que esperem d’un lloc web anarquista. No tolerem cap tipus de racisme, sexisme, homofòbia, transfòbia, ni cap tipus de discriminació, autoritarisme, xenofòbia, nacionalisme o odi. Aquesta plataforma no serà una tribuna de les idees contra les quals lluitem. Aquests temes es discuteixen al fòrum de gestió col·lectiva .

La inclusió d’un editor en aquesta plataforma no és un aval. Les opinions expressades al nostre lloc web són les dels autors originals i no reflecteixen necessàriament la nostra posició oficial com a col·lectiu.

 

Qui sóm?

Aquesta plataforma és un lloc web fet a mida creat pel mateix equip de programadors activistes darrere de moltes comunitats anarquistes en línia conegudes com Info Libertaire , Anarcho-Punk.net , Pirate Punk , Libertaire.net , No Gods No Masters Coop i moltes altres.

Tot va començar com un projecte comunitari de membres del col·lectiu anarquista francès Forum Libertaire . La idea era reunir totes les notícies anarquistes franceses que es van dividir en més de 100 blocs diferents. El lloc web inicial InfoLibertaire.net es va llançar finalment el 2016 i ara s’ha convertit en el referent principal de la premsa d’esquerra radical amb més de 100.000 visitants únics cada mes. Durant els últims 4 anys, el nostre equip de programadors ha continuat millorant la plataforma amb noves funcions i correccions d’errors. Després d’una prova de concepte reeixida, ara és el moment d’estendre la plataforma a altres idiomes perquè més persones se’n puguin beneficiar.

L’allotjament del servidor i el desenvolupament del lloc web és possible gràcies a les donacions de la cooperativa No Gods No Masters . Aquesta associació garanteix la sostenibilitat a llarg termini de la plataforma amb el finançament continuat dels servidors i també dóna accés a un equip experimentat de programadors per al manteniment i les actualitzacions. Però el que és més important, també vol dir que no hem de posar anuncis comercials ni demanar donacions per pagar les factures.

La plataforma està dirigida per activistes i està oberta a qualsevol persona que vulgui contribuir-hi o millorar-la. Per contactar amb nosaltres, utilitzeu aquest formulari o parlem al fòrum .

 

Exempció de responsabilitat legal

En utilitzar aquest lloc web, accepteu els termes i condicions aquí descrits. El contingut proporcionat en aquest lloc web només té finalitats d’entreteniment i no es proporciona cap assessorament mèdic, legal o professional. Les opinions i opinions expressades en aquest lloc web són les dels autors i no reflecteixen necessàriament la política o posició oficial d’AnarchistFederation.net. Qualsevol contingut proporcionat pels nostres bloggers o autors és de la seva opinió i no té la intenció de difamar cap grup, club, organització, empresa, individu o ningú.

En cap cas serem responsables de danys indirectes, incidentals, especials, conseqüents o punitius, ni de cap pèrdua de beneficis o ingressos, ja siguin incorreguts directament o indirectament, o de qualsevol pèrdua de dades, ús, bona voluntat o altres elements intangibles. pèrdues derivades de l’ús d’aquest lloc web. La informació proporcionada en aquest lloc web no s’ha de confiar ni actuar sense comptar amb un advocat per proporcionar assessorament legal específic basat en la vostra situació, jurisdicció i circumstàncies particulars. És la vostra responsabilitat assegurar-vos que compliu amb totes les lleis i regulacions vigents.

Hem fet tot el possible per ser exactes en el nostre contingut, però tota la informació proporcionada s’ha de prendre sota el vostre propi risc. Verificar tota la informació de fonts oficials. S’ofereixen enllaços i textos per facilitar-ne l’ús i per estalviar temps utilitzat en la recerca d’informació al web. No assumim cap responsabilitat ni responsabilitat per cap informació inexacta, retardada o incompleta sobre el lloc web o la informació o els gràfics relacionats continguts al lloc web per a qualsevol propòsit.

Subscriu-te! Les diferents funcions us permeten  rebre alertes en qualsevol moment  de cada nova publicació mitjançant  notificacions web al vostre navegador Chrome  o  Firefox  , a l’ordinador i al dispositiu mòbil (notificacions push). Les actualitzacions diàries o setmanals també es poden enviar per correu electrònic mitjançant la subscripció al  butlletí .

També us podeu subscriure al canal RSS amb el vostre lector de canals preferit .