Agost 1, 2022
Per Nord-Estl Libertari
73 vistes

A Terra. Tot, a terra” va ser el clam dels centenars de persones concentrades dissabte a Sa Riera per denunciar “l’urbanisme ferotge, especulatiu i desaforat que existeix a Begur” 

La protesta va reunir unes 25 entitats en defensa del territori 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) 01/08/2022.- SOS COSTA BRAVA informa: 

” “A Terra. Tot, a terra” ha estat el clam dels centenars de persones que s’han concentrat aquest dissabte a Sa Riera per denunciar “l’urbanisme ferotge, especulatiu i desaforat que existeix a Begur. I la salvatjada que representa els Jardins de Sa Riera Living, 52 habitatges adossats que han buidat 3 hectàrees de bosc i han omplert de formigó un vessant de la muntanya” segons Lydia Chaparro, membre de Salvem Begur i d’Ecologistes en Acció

“És el pitjor atemptat dels últims 40 anys que ha tingut Begur i bona part de la Costa Brava”, segons l’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, qui ha demanat a “l’Ajuntament de Begur que deixi de fer d’immobiliària posant-se sempre del costat els promotors i que defensi el seu territori”” 

“A Begur tenim l’epicentre de la destrucció de la Costa Brava” en paraules de Sergi Nuss, president de SOS Costa Brava. “Des dels anys 80 i 90 s’ha desenvolupat tota una legislació del medi ambient i de protecció del paisatge, discursos polítics que estan traslladats a la normativa i quan és l’hora de la veritat, què fan? Fan Jardins de Sa Riera Living, que és una autèntica vergonya”. 

La protesta, que ha reunit unes 25 entitats en defensa del territori, s’ha desplaçat fins a la urbanització dels 52 xalets que al Registre de la Propietat consten estar sota litigi judicial, i hi han desplegat dues pancartes gegants amb el lema Salvem la Costa de Begur.” 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com