Novembre 27, 2020
Per El Pratl Libertari
2,667 vistes

«Amb motiu de la commemoració cada 25N del dia internacional contra la violència vers les dones, aquest dimecres al Prat al s’han produït diverses mostres de rebuig vers la violència masclista al llarg de tot el dia».

«El feminisme autònom també s’ha volgut reivindicar aquest dia amb un cercavila al vespre darrera al lema “Ens volen aïllades, ens trobaran organitzades”».

La reivindicació feminista s’ha fet visible al carrers del Prat durant la diada del 25N. La jornada ha començat amb l’actuació del col·lectiu feminista Vidues 08820 a la gespa de Pl. Catalunya, col·locant làpides en record de les víctimes d’aquest 2020 a tot l’estat, 80 en record de totes dones han estat assassinades a tot l’Estat Espanyol des del 25 de novembre de 2019 fins avui.

Així mateix nombroses entitats locals s’han manifestat a través de les xarxes per fer manifesta el seu rebuig implícit als assassinats esperonats pel masclisme present a la nostra societat. A les portes de l’ajuntament també ha tingut lloc un acte de record protagonitzats per càrrecs electes.

Al marge dels actes de caràcter més institucional, i impulsats a travès d’instàncies com el Consell Municipal de Dones, el moviment feminista més autònom també s’ha volgut reivindicar, i responen a la convocatòria del Comitè local de la Vaga Feminista una vintena de dones s’han aplegat aquest vespre darrere la consigna “Ens volen aïllades, ens trobaran organitzades” a la plaça de l’Amistat, davant dels jutjats del Prat on hi han deixat dipositada la sentència del cas de “La manada”.

Les concentrades han marxat després per diversos indrets del Prat com la comissaria de la Policia Local, el metro, l’església o l’Ajuntament protagonitzant diverses accions reivindicatives i parlaments on han reclamat “més accions, més recursos i menys medalles per parts de les institucions”.

____________________________________________________________

Informació relacionada:

Per què el 25 de novembre és el dia contra la violència masclista?
Autor font: Elpratllibertari.cat