Juny 3, 2021
Per Nord-Estl Libertari
175 vistes

A la Regi贸 Sanit脿ria de Girona s’ha comen莽at la vacunaci贸 de m茅s de 300 persones sense llar 

Se’ls administra la vacuna de Janssen, d’una sola dosi, i amb unes caracter铆stiques de conservaci贸 i transport m茅s senzilles 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 03/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que a la Regi贸 Sanit脿ria Girona ja ha comen莽at a administrar la vacuna Janssen, d’una sola dosi, a persones sense llar, tenint en compte que es tracta d’un col路lectiu vulnerable i amb dificultat d’assistir una segona vegada al punt de vacunaci贸.  

Segons ha informat el Departament de Salut, a la Regi贸 Sanit脿ria de Girona hi ha inicialment unes 340 persones identificades pel Departament de Drets Socials que es troben en aquesta situaci贸 i a qui se’ls oferir脿 vacunar-s’hi contra la covid-19 amb el vacc铆 monodosi. Aquest llistat, per貌, es podr脿 complementar amb les persones vulnerables identificades des dels serveis socials municipals i comarcals. 

La vacunaci贸 es desenvolupa de manera progressiva i ja hi ha alguns municipis on els Equips d’Atenci贸 Prim脿ria (EAP) han comen莽at a administrar Janssen a persones sense llar, com 茅s el cas de Girona, Figueres, Olot, Palam贸s, Palafrugell, Torroella de Montgr铆, Lloret de Mar i l’Escala.  

En conjunt, ja s’han administrat a dia d’avui unes 200 dosis i s’est脿 treballant per estendre-ho a la resta de poblacions en els propers dies. 

arribar al col路lectiu i fer m茅s senzilla la vacunaci贸 i el procediment de citaci贸, es treballa amb els professionals de benestar social i les entitats del tercer sector, que s’encarreguen d’acompanyar les persones sense llar durant tot el proc茅s i actuen de vincle amb els professionals sanitaris de l’atenci贸 prim脿ria.  

La vacunaci贸 es desenvolupa segons criteris organitzatius de cada EAP i es realitza tant en instal路lacions socials, com ara menjadors comunitaris, aix铆 com en els mateixos centres de salut, amb la voluntat de fer accessible la vacuna.   

Altres col路lectius amb Janssen 

Aquesta setmana, el Departament de Salut disposa de 59.500 dosis de Janssen que van arribar divendres passat. Cal recordar que les dosis d’aquesta companyia s’estan destinant a col路lectius vulnerables i de dif铆cil acc茅s, entre els quals tamb茅 hi ha els treballadors temporers. D’altra banda, aquesta mateixa setmana el Ministeri de Sanitat del Govern espanyol ha aprovat vacunar amb aquest tipus de vacc铆 a la poblaci贸 de 40 a 49 anys, col路lectiu m茅s nombr贸s de l’Estat espanyol. 

Les caracter铆stiques de conservaci贸 i transport d’aquest tipus de vacuna s贸n m茅s senzilles, ja que es pot mantenir entre 2 i 8 graus i pot estar fins a 12 hores sense refrigerar. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com